Gerecht halveert miljoenenboete voor Campine

Het recyclagebedrijf Campine in Beerse slaagde erin om een Europese miljoenenboete te laten halveren. Foto: RR

Beerse -

Het recyclagebedrijf Campine in Beerse is er door een beroepsprocedure in geslaagd om een Europese miljoenenboete te laten halveren. De boete werd opgelegd voor kartelvorming bij de aankoop van oude autobatterijen.

In plaats van 8,2 miljoen euro moet het bedrijf Campine in Beerse nog ‘slechts’ 4,3 miljoen euro boete betalen. Dat is nog een aanzienlijk bedrag maar toch 3,9 miljoen euro minder dan de aanvankelijke boete die de Europese Commissie de firma had opgelegd. Begin 2017 werd het loodrecyclerend bedrijf Campine veroordeeld voor het deelnemen aan een kartelvorming voor de aankoop van oude loodhoudende autobatterijen. Tussen 2009 en 2012 namen vier recylagebedrijven deel aan een kartel dat afspraken maakte over de inkoopprijzen voor afgedankte accu’s in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland.

Naast Campine ging het om Eco-Bat Technologies uit het Verenigd Koninkrijk, het Amerikaanse Johnson Controls en het Franse Recylex. Campine tekende met succes beroep aan tegen de veroordeling. Het Gerecht van de Europese Unie heeft een deel van de boete kwijtgescholden omdat Campine maar beperkt betrokken was bij de kartelvorming. Mogelijk volgen er toch nog verdere juridische stappen. “We blijven overtuigd dat we niet actief meegewerkt hebben aan enig kartel”, zegt Patrick De Groote van Campine. “We wachten nu op de gedetailleerde motivatie van het gerecht om onze juridische opties te bekijken.”

Door bvdl

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd