Fietser (69) komt om op oversteek

Het slachtoffer overleed ter plaatse, hulp kon niet meer baten. Foto: Hans Otten

Ravels / Poppel -

Een 69-jarige man uit Poppel (Ravels) is vrijdagmiddag om het leven gekomen toen hij bij het oversteken van de Mierdsedijk in zijn dorp werd aangereden door een auto. Er kon geen hulp meer baten.

Het slachtoffer reed vrijdag rond 15u met zijn sportieve fiets over het tweerichtingsfietspad naast de Mierdsedijk richting Poppel. Dat pad kruist over de hele lengte enkele keren de rijweg, waarbij de tweewielers verplicht zijn om de baan over te steken. De 69-jarige man volgde die route en werd daarbij aangereden door een auto die over de Mierdsedijk reed. De fietser kwam zwaar ten val en overleed ter plekke. Hulp kon niet meer baten.

Fietser (69) komt om op oversteek
Foto: Hans Otten

Op de plek waar het ongeval gebeurde, is een wegversmalling met beurtelingse passage voor gemotoriseerd verkeer. Die asverschuiving moet het verkeer op de baan afremmen voor de fietsoversteek, maar auto’s hebben er in principe wel voorrang. Een verkeersdeskundige van het parket kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval uit te klaren. De Mierdsedijk bleef daardoor enkele uren afgesloten voor het verkeer. De inzittenden van de auto bleven zelf ongedeerd, maar waren aangeslagen.

Door ho

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd