Stadionverbod voor verdachte racistisch incident KV Mechelen

  • De Charleroi-speler Marco Ilaimaharitra was na het incident compleet overstuur.
Mechelen -

De politie Mechelen-Willebroek heeft een verdachte geïdentificeerd voor het racistisch bejegenen van Charleroi-speler Marco Ilaimaharitra tijdens de wedstrijd van KV Mechelen afgelopen zondag. De supporter krijgt met onmiddellijke ingang een stadionverbod opgelegd.

Na de wedstrijd van zondagavond maakte Malagassiër Marco Ilaimaharitra van Charleroi bij de wedstrijdleiding melding van een racistisch gebaar vanuit de tribune. Een supporter van KV Mechelen zou meermaals de Hitlergroet hebben gebracht in de richting van de speler. De middenvelder was na het incident compleet overstuur, en in het tumult trok de scheidsrechter ook nog een gele kaart voor de ongelukkige voetballer.

“Bij het ontvangen van de melding over dit incident startte de lokale politie Mechelen-Willebroek, in samenwerking met de club, onmiddellijk een onderzoek naar deze ernstige feiten”, klinkt het bij politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Na het bekijken van de camerabeelden en een doorgedreven spotterswerking wist de politie nu een man te identificeren.”

Afhankelijk van de beslissing van het parket zal de verdachte uitgenodigd worden door de Voetbalcel van Binnenlandse Zaken of gedagvaard worden voor de rechtbank. Zij zullen de strafmaat bepalen. Er werd hem wel al een onmiddellijk stadionverbod opgelegd.

Door svds

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd