Thriller op de slotspeeldag: wat u moet weten over de bizarre ontknoping in 1B

Foto: BELGA

In 1B volgt vanavond de ontknoping van de eerste periode. De topper tussen Virton en OH Leuven beslist wie de periodetitel op zak mag steken. De winnaar van het duel is altijd zeker van een plek in de promotiefinale in maart.

  • Winnaar van Virton - OHL pakt vandaag eerste periodetitel
  • Bij gelijkspel is het wachten op bondsverdict van dinsdag

Virton heeft de beste papieren op dit moment, omdat het twee punten meer telt dan OH Leuven. De Geschillencommissie Hoger Beroep besliste immers gisterenmiddag dat Virton drie punten toegekend krijgt voor de niet gespeelde wedstrijd tegen Roeselare. Op 10 september werd Roeselare door de curator failliet verklaard, waardoor de match tegen Virton niet kon doorgaan. Het faillissement van Roeselare werd ondertussen opgeheven, maar toch wint Virton de wedstrijd met een forfaitscore.

Bij een gelijkspel in de topper is het nog niet duidelijk wie de periodetitel wint. OH Leuven wacht immers nog op een uitspraak over het stroompanne-incident tijdens de match tegen Union. Aanstaande dinsdag volgt de beslissing van de Geschillencommissie. Liggen externe factoren aan de oorzaak van de panne, dan wordt de wedstrijd mogelijk nog opnieuw gespeeld.

Door jmg
Voor jou geselecteerd