Wegwijzer staat er al jaren met spelfout

Het bord met de spelfout. Foto: Jan Brys

Wijnegem -

Wie vanuit Schilde over de Houtlaan richting Deurne rijdt, kan de afslag nemen naar ‘Braschaat’. Inderdaad, zo staat het op het verkeersbord. ‘Braschaat’ in plaats van Brasschaat. We werden hierop gewezen door Marc Tuijn.

De gemeente Wijnegem kreeg hierover nooit een melding. “Het bord staat er nochtans al zeer lang. Maar de Houtlaan is een gewestweg en het is dus de Vlaamse overheid die hiervoor verantwoordelijk is”, legt Wijnegems schepen van Mobiliteit Tom Tachelet (Dorpspartij Durf!) uit.

“Ik had het zelf ook nooit opgemerkt. De man die het zag, heeft in ieder geval een scherp waarnemingsvermogen. We hebben de fout al doorgegeven aan de bevoegde instanties van de Vlaamse overheid. Het is het Agentschap Wegen en Verkeer dat deze borden heeft gezet. We hebben erop aangedrongen dat ze dit foutje spoedig rechtzetten. Het is zeer merkwaardig dat het zo lang heeft geduurd vooraleer wij er attent op werden gemaakt. Maar we zijn de boodschapper dankbaar. Deze fout dient te worden rechtgezet”, zegt schepen Tom Tachelet.

Door jbr

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd