N-VA pleit voor gestructureerde aanpak voor veilige schoolomgevingen: “Maak gebruik van nieuwe Vlaamse subsidie”

De stad Mechelen wil de komende jaren inzetten op de verdere realisatie van schoolstraten. Foto: Stijn Van de Sande

Mechelen / Heffen -

De Mechelse afdeling van N-VA vraagt aan het stadsbestuur een structurele aanpak voor het veiliger maken van de schoolomgevingen. Ze stellen daarom voor om gebruik te maken van een subsidie die steden bij de Vlaamse regering kunnen vragen.

“In Mechelen wordt al lange tijd gewerkt aan het veiliger maken van de schoolomgevingen door schoolstraten in te voeren, de straten aan de schoolingangen te versmallen en extra wegmarkeringen aan te brengen”, zegt N-VA-gemeenteraadslid en voormalig schepen van Onderwijs Marc Hendrickx. “Maar een gestructureerde aanpak ontbreekt en een algemene doorlichting van de schoolomgevingen staat niet op de planning.”

“De stad wil de komende jaren wel gefaseerd inzetten op de verdere realisatie van schoolstraten. Dat is uiteraard positief maar misschien mogen we toch iets meer ambitie verwachten op dat vlak”, klinkt het. “Daarom stelt N-VA Mechelen voor dat de stad gebruikmaakt van een nieuwe Vlaamse subsidie. Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) maakt in totaal tien miljoen euro vrij voor veiligere schoolomgevingen. Mechelen kan daar potentieel 250.000 euro van krijgen voor in totaal tien projecten. Die kans mag de stad niet laten liggen.”

Octopuspalen

Schepen van Openbare Werken Patrick Princen (Vld-Groen-m+) laat weten dat de stad inderdaad de intentie heeft om dergelijke subsidies aan te vragen en dat de diensten voor mobiliteit en onderwijs volop met het dossier bezig zijn. De stad wil met het geld onder andere nadarhekken voor de schoolstraten en octopuspalen aankopen.

Door svds

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd