Het wereldrecord ‘langstdurend defect aan een roltrap in hartje stad’ staat op 27 dagen… and counting

Antwerpen -

27 dagen. Zo lang geleden is het al dat de neerwaartse roltrap aan de Groenplaats richting premetrostation nog enige vorm van beweging vertoonde. De stadsredactie van uw krant vermoedt dat er in geen enkel ander toeristisch stadscentrum ter wereld een roltrap bestaat die al zo lang buiten dienst is.

Eind vorige week beslisten we dan ook om een brief te versturen naar de leden van het selectiecomité van het Guinness Book of World Records, om te bekomen dat het onbeweeglijke gevaarte een plek krijgt in het prestigieuze boek met wereldrecords allerhande.

Het wereldrecord ‘langstdurend defect aan een roltrap in hartje stad’ staat op 27 dagen… and counting

Een antwoord van de organisatie ontvingen we nog niet, hoewel de roltrap intussen nog steeds geen teken van leven vertoont en de kans klein lijkt dat daar binnen afzienbare tijd verandering in komt.

Om te voorkomen dat ons voorstel in de vergetelheid raakt, proberen wij via de teller op onze homepage de defecte roltrap blijvend onder de aandacht te houden van het Records Management Team. Mogelijk kan het ook van nut zijn voor de bevoegde organisatie De Lijn om het bestaan van dit achtergesteld transportsysteem in hartje stad niet te vergeten.

Door De stadsredactie

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd