Plan voor windmolen in Oosterlo beroert Stelen

In het verleden bestreden de Stelenaars met wisselend succes nieuwe windmolenplannen. Foto: Hans Otten

Geel -

Dat de onderneming Storm een vergunning aangevraagd heeft voor één windmolen naast de E313 in Oosterlo (Geel) zet in buurdorp Stelen kwaad bloed. “De zuidkant van het dorp wordt hierdoor ernstig verstoord.”

Het openbaar onderzoek rond de inplanting van de windmolen in de hoek tussen de autostrade E313 en de Oosterloseweg aan de kant van Geel-Oosterlo kwam pas enkele dagen geleden onder de aandacht van de bewoners van Geel-Stelen, aan de overkant van de snelweg. Daarmee hadden ze nog maar enkele dagen de tijd om bezwaarschriften in te dienen, want de periode om te reageren loopt donderdag 17 oktober af. Voor de Stelenaars is de maat vol: ze krijgen het gevoel dat alle energieproducenten hun windmolenparken aan de rand van hun dorp inplanten.

“Deze geplande windmolen van Storm is veel hoger (250 meter met opstaande wiek, red.) dan die recent bij Janssen Pharmaceutica is opgetrokken (189 meter, red.) en staat bovendien veel dichter bij Stelen”, reageren de inwoners. “Door deze windmolen daalt de waarde van onze woningen sterk. De winst van Storm is het verlies van waarde van onze huizen.”

In het verleden tekenden de Stelenaars bijna tegen alle nieuwe projecten bezwaar aan, met wisselend succes.

Door Hans Otten

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd