Beerschot krijgt 2.500 euro boete wegens biergooiers

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Beerschot moet van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) een boete van 2.500 euro betalen, omdat supporters van de Ratten tijdens de competitiewedstrijd op het veld van Virton met volle bierbekers naar doelman Anthony Moris gooiden.

Scheidsrechter Wesli De Cremer noteerde het incident in zijn matchrapport. Net voor de start van de tweede helft gooiden bezoekende supporters uit vak G in het Yvan Georgesstadion volle bekertjes bier naar de Luxemburgse doelman. De aftrap werd daardoor bijna een minuut uitgesteld. De ref liet immers eerst de stadionomroeper een boodschap afkondigen en riep ook de kapiteins van Virton en Beerschot bij zich.

Eendracht Aalst kreeg dan weer een boete van 1.000 euro, omdat supporters het in de bekerderby tegen AA Gent te bont maakten. In de 62e minuut gooiden thuissupporters een vuurpijl op het veld in Aalst die dichtbij een speler van de eigen ploeg op het veld terechtkwam. Beide kapiteins werden verwittigd en de stadionspeaker kwam tussen. Aalst meldde dinsdag dat de dader geïdentificeerd is en de uitsluitingsprocedure tegen hem wordt opgestart. Dat kan op applaus rekenen van de Geschillencommissie, maar wegens de gehanteerde nultolerantie ontsnapte de amateurclub niet aan een straf.

Voor jou geselecteerd