© vrt

Tom Waes legt aan dr. Bea uit hoe hij condooms gebruikt

In de witte jas van dr. Bea praat Eva Van der Gucht vanaf vanavond op Ketnet weer vrank en vrij over seksualiteit, liefde en relaties. Ze doet daarbij een beroep op Tom Waes, Frances Lefebure, Ian Thomas en Yanina Wickmayer.

jdr

Vier afleveringen telt de nieuwe reeks van De dokter Bea show en zoals vorig jaar krijgt Eva Van der Gucht daarbij de hulp van experten, een puberpanel van jonge ervaringsdeskundigen en BV’s.

Vanavond steekt dr. Bea van wal met een uitzending over menstruatie. Ze gaat hiervoor op bezoek bij een gynaecologe die uitlegt wat er zich iedere maand afspeelt in het hoofd en het lichaam van een meisje. Ze leert kinderen ook maandverband en tampons gebruiken en ze legt een skypeverbinding met Yanina Wickmayer. Van de tennisster wil ze weten hoe zij zich voelt tijdens ‘die’ periode van de maand.

In de tweede aflevering zal het over seksueel overdraagbare aandoeningen en het gebruik van condooms gaan. De BV die dr. Bea daarover aan de tand voelt, wordt Tom Waes. Hij krijgt zelfs de vraag of hij ooit een soa heeft gehad.

In afleveringen drie en vier staan de vragen ‘wat is er nu sexy aan een lichaam’ en ‘hoe zit het nu met gender’ centraal. Frances Lefebure en Ian Thomas geven daarin als bekende Vlaming hun kijk op die thema’s.

De dokter Bea show, Ketnet, 19 uur

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Nu in het nieuws