© GOYVAERTS/GMAX Agency

Lierse Kempenzonen gaat ook in Dessel voor de bijl

Lierse Kempenzonen blijft doodziek. Luttele dagen na de komst van Urbain Spaenhoven liepen de Pallieters op een nieuw verlies bij Dessel. De vierde nederlaag intussen in evenveel wedstrijden. De ondermaatse 0 op 12 houdt de Lierenaars op de laatste plaats.

Zowat twintig minuten bleef het wachten op een eerste opflakkering in Dessel. Toen schoot Kindermans van op afstand op het dak van het doel. Amper twee minuten later mikte Da Silva een verre voorzet van Frans onbesuisd over. Niet dat de Pallieters volledige controle hadden en dat werd halfweg de eerste periode ook meteen duidelijk. Rausin werkte een voorzet van Smet nog wel met de vingertoppen weg, maar was kansloos op de rebound van Breugelmans, die snoeihard in de verste hoek besloot. Vierde match en vierde mentale uppercut dus voor de Lierenaars, die met de rust in zicht nog dieper in het moeras werden gesleurd. Op voorzet van uitgerekend ex-Pallieter Boujouh knikte Vansimpsen onhoudbaar binnen. Een niet eens onverdiende dubbele voorsprong, want diezelfde Vansimpsen had minuten eerder Rausin al tot een prachtparade bewogen.

Werk aan de winkel dus voor Lierse Kempenzonen na de pauze, al leek een warrig vierde kwartier aanvankelijk weinig bitter verandering te brengen. Tot Kindermans een vrijschop de zestienmeter in joeg en het leer tot éénieders verbazing voorbij Kustermans in doel verdween. Die aansluitingstreffer gaf de burger hoop. Een schot van Janssen vond de vuisten van Kustermans en Kargbo mikte de rebound naast. Vermeiren trof op aangeven van Kindermans dan weer de lat met een geplaatste kopbal en vond in de ultieme slotfase ook nog de paal.

Verder zou Lierse Kempenzonen niet meer komen en dus was de vierde nederlaag in evenveel competitiematchen een feit. Met 0 op 12 en straks een loodzwaar tweeluik met Deinze en Seraing staan de Pallieters voor bange tijden. Ook al dringt een heropflakkering zich snel op om alsnog wat van het lopende seizoen te maken.

DESSEL: Kustermans, Smet, Lenaerts, Haagen, Boujouh, Moutawakil, Dufour, Janssens, Breugelmans (79’ Janneh), Jutten (83’ Alaerts), Vansimpsen (71’ Versmissen).

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Vinck, Frans, Smolders, Nelissen (55’ Delorge), Wils, Buyens (55’ Janssen), Da Silva (77’ Van Aerschot), Kindermans, Vermeiren, Kargbo.

DOELPUNTEN: 25’ Breugelmans 1-0, 44’ Vansimpsen 2-0, 57’ Kindermans 2-1

GELE KAARTEN: 18’ Vinck, 32’ Smolders, 56’ Janssens, 76’ Moutawakil.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Timmermans.

TOESCHOUWERS: 1.932.

Voor jou geselecteerd