Sensationele ommekeer tegen KV Kortrijk levert KV Mechelen tweede uitzege op

West-Vlaanderen ligt KV Mechelen als gegoten. Nadat Malinwa op de openingsspeeldag ging winnen bij Zulte Waregem volgde nu een nieuwe triomf buitenshuis. Halverwege zag de situatie er in Kortrijk niet te best uit, maar dan volgde een remonte om 'u' tegen te zeggen.

Niet alleen de eerste basisplaats van Vranckx was verrassend. Ook de afwezigheid van Swinkels viel op. De Nederlander miste nog geen enkele competitieminuut, maar een hamstringletsel hield hem deze keer aan de kant. Voorin kreeg Vanzeir de voorkeur op Togui en de wederoptredende De Camargo.

Een verplaatsing naar Kortrijk is voor geen enkele club een cadeau, ook niet voor KV. De thuisploeg voetbalde verzorgd vooruit, en daar hadden de Kakkers niet meteen een antwoord op. Peyre en co verdedigden aanvankelijk zonder vertrouwen. Niet onlogisch met de 3-0-nederlaag van vorige week tegen AA Gent in het achterhoofd. Aan de overzijde stak geel-rood slechts twee keer de neus aan het venster via Hairemans.

VAR grijpt in bij Kortrijkse 2-0

Kortrijk kreeg wat het verdiende zeven minuten voor rust. Een tierlantijntje van Thoelen mondde vijftien seconden later uit in de 1-0. Mboyo gooide het leer op de knikker van Stojanovic, die staalhard binnen kopte. Diezelfde Stojanovic werd aan het begin van de tweede periode de pineut. Kagelmacher verdubbelde al in de openingsminuut de score. Het feestje van de Kerels ging niet door wegens buitenspel van Stojanovic.

De afgekeurde goal gaf de bezoekers nieuwe moed. Vanzeir rondde als een volleerde spits een herkenbare voorzet van Storm af. Kortrijk was nu helemaal van slag. Schoofs ging op Messiaanse wijze voorbij Jan en alleman, en rondde met de buitenkant van zijn linker prachtig af. Een ontketend Mechelen duwde nu vol het gaspedaal in. Via de onderkant van de lat maakte Vanzeir zijn tweede. Van 1-0 naar 1-3 in amper tien minuten tijd. Mboyo scoorde de 3-2-aansluitingstreffer nog vanop de stip, maar Mechelen hield zijn driepunter vast. Een opsteker van formaat na de 1 op 9 van de voorbije weken.

Voor jou geselecteerd