Beerschot-eigenaar doet opvallende uitspraak in Engeland: “Als de Bin Ladens mee willen investeren, is daar niks mis mee”

Abdullah Bin Mossaad achter glas op Beerschot. Aan zijn zijde zit Jan Van Winckel. Foto: GMAX AGENCY

Prins Abdullah, de mede-eigenaar van Beerschot, doet stof opwaaien in Engeland, waar hij eigenaar is van eersteklasser Sheffield United. Begin deze week kreeg hij na een rechtszaak de club alleen in handen en donderdag verscheen er op BBC een artikel waarin hij zei geen graten te zien in financiële steun van de Bin Laden-familie.

Sinds de uitspraak dat Sheffield United volledig in handen komt van de Saoedische prins Abdullah Bin Mossaad, kwam hij voor het eerst zelf aan het woord. In een interview zei Abdullah dat hij “de meer dan geknipte persoon” is om de Engelse club te leiden. Op de vraag of hij ooit plannen had de club te verkopen, antwoordde Abdullah dat hij honderd procent toegewijd was aan de club: “Als eigenaar hou je van de club, de kleuren, de fans, de spelers, … . Ik ben nu een echte fan en het draait dus niet allemaal om geld. Als dat wel zo was, had ik de club allang verkocht.”

“Respect voor Bin Ladens”

“Maar geld is uiteindelijk wel een belangrijke factor, dus focus ik nu op sponsors aan te trekken vanuit Saoedi-Arabië”, ging Abdullah verder. Met die Saoedische sponsors doelt Abdullah onder meer op de familie Bin Laden, de steenrijke familie achter het Saudi Binladin Group, een multinational in de bouwwereld. “De Bin Ladens zijn een van de meest invloedrijke families in Saoedi-Arabië en hebben al interesse getoond in aandelen van de club.”

Abdullah is er natuurlijk volledig van op de hoogte dat het wereldwijd bekendste familielid, Osama Bin Laden, niet meteen gelinkt wordt met de bouwwereld, maar eerder met Al Qaida, de terreurgroep die de aanslagen op de WTC-torens in 2001 opeiste. Van controverse wil Abdullah in geen geval weten. “Ik voel me beledigd als de familie Bin Laden een slechte naam krijgt. Ook al maakte een slecht persoon deel uit van de familie, dat wil nog niet zeggen dat de familie zelf geen respect verdient. Ik heb nog nooit zaken gedaan met de Bin Ladens, maar ik ben erop verheugd om dat in de toekomst wel te doen. Voor mij hebben Bin Ladens geen slechte naam, dus ik ga mijn sympathie voor hen ook niet verbergen”, besluit Abdullah.

Lof voor Jan Van Winckel

In de persbabbel kwam ook de trainer van Sheffield United, Chris Wilder, aan het woord. Die had dan weer lof voor een andere belangrijke Beerschot-man en de rechterhand van prins Abdullah, Jan Van Winckel. Sinds 2018 is Van Winckel adviseur en bestuurslid bij Beerschot én Sheffield United: “Jan maakt al even deel uit van het bestuur en is dus betrokken bij heel wat beslissingen op voetbal- en transfergebied. Ik sta open voor alles wat hij voorlegt met het oog op de vooruitgang van de club. Hij heeft ongelooflijk veel expertise en een goede reputatie”, aldus Wilder.

De promovendus in de Premier League staat momenteel vijftiende in de stand met 5 op 15. Komend weekend trekken de Blades naar Everton.

Door tsfn
Voor jou geselecteerd