TREND. Een neutrale, subtiele smokey eye

Foto: Catwalk Pictures

Rode lippen, gebleekte wenkbrauwen en kunstzinnige wimpers. De beautytrends voor dit najaar laten veel ruimte vrij voor persoonlijke expressie, maar ook wie het liever iets subtieler houdt, vindt zijn gading. Met neutrale smokey eyes in bruintinten scoor je deze herfst en winter.

De klassieke smokey eye geeft je een zwoele, dramatische blik, de neutrale smokey eye is daarentegen een stuk subtieler. Geen zwarte eyeliner, donkere oogschaduw of dikke laag mascara hier, maar zachte, subtiele bruintinten. Ook Gigi Hadid en Doutzen Kroes zijn alvast fan.

TREND. Een neutrale, subtiele smokey eye
Photo News

Klaar in vijf stappen

Stap 1: Breng een oogschaduwprimer aan op je oogleden. Dit zorgt ervoor dat je oogschaduw beter hecht en langer houdt. Heb je geen primer in huis? Gebruik dan een ivoorkleurig laagje oogschaduw als basis.

Stap 2: Als je voor zacht en subtiel gaat, is een lijntje langs de wimperrand van je bovenste oogleden niet echt nodig, maar het kan gerust. Wil je dit graag, teken dan eerst het lijntje voor je met je oogschaduw start. Gebruik hiervoor bij voorkeur wel een bruine eyeliner of bruin oogpotlood. Zwart is veel te hard voor deze look. Vervaag het lijntje na het aanbrengen zachtjes.

Stap 3: Bij de neutrale smokey eye kan je aan de slag met twee of drie oogschaduwtinten. Kies hiervoor drie verschillende bruintinten uit. De lichtste kleur breng je aan de binnenkant van zowel je bovenste als je onderste oogleden aan én onder je volledige wenkbrauw als highlighter.

Stap 4: Vanuit de buitenste hoek van je oog ga je aan de slag met de donkerste kleur. Borstel die over de oogleden naar het midden toe uit. Gebruik je nog een derde kleur? Breng die dan eerst op het midden van je oogleden aan. Meng de verschillende kleuren nu met een kwastje, zodat ze vloeiend in elkaar overgaan.

Stap 5: Maak je subtiele oogopslag af met een laagje mascara op de wimpers.

Shopping? Zwarte mascara - 7,20 euro - Kiko Cosmetics, bruin oogpotlood - 11,95 euro - BE Creative, bruine mascara - 15,99 euro - Max Factor, oogschaduwkit - 15,99 euro - Max factor, primer voor oogschaduw - 29 euro - Guerlain en oogschaduwkit - 33,90 euro - Babor

TREND. Een neutrale, subtiele smokey eye
Door VVA