Overdonderend succes: al meer dan half miljoen sms’en voor doodzieke Pia

Wilrijk -

De sms-actie die de ouders van de doodzieke Wilrijkse baby Pia gestart hebben om hun kind te redden, is meer dan een schot in de roos. Maandagavond hadden liefst 140.000 mensen een bericht gestuurd, dinsdagmorgen stond de teller al op 300.000, dinsdagnamiddag op 500.000. “Een halfuur niet kijken en er zijn weer 30.000 berichten bij”, reageert mama Ellen.

Buitengewoon, onvoorstelbaar, onwaarschijnlijk, en gooi er gerust nog wat synoniemen bij. Niemand die verwacht had dat de sms-actie om de doodzieke baby Pia Boehnke te redden zo’n overdonderend succes zou worden. Gisterenavond omstreeks 20.30u liet mama Ellen weten dat ze aan 140.000 ontvangen berichten zaten. “Als ik een halfuurtje niet kijk, zijn er weer 30.000 bijgekomen. Het is ongelooflijk. Dit hadden we compleet niet verwacht.”

De negen maanden oude Pia werd geboren met SMA (spinale musculaire atrofie). Dat is een erg zeldzame genetische ziekte waardoor de spieren, en dus ook het hart, steeds zwakker worden. Veel ouder dan 2 jaar wordt een kindje niet.

Het medicijn Zolgensma kan Pia redden. Alleen: de prik van dat geneesmiddel kan alleen in de Verenigde Staten toegediend worden en kost 2,1 miljoen dollar (omgerekend zo’n 1,9 miljoen euro). Dat kan het gezin uit Wilrijk uiteraard niet zomaar op tafel leggen.

1 Belg op de 10

Dus deden mama Ellen en papa Tim hun verhaal in de media. Een stroom giften leverden inmiddels 100.000 euro op. Maar er is meer nodig. Veel meer. En daar moet een nationale sms-actie voor zorgen. “Een bericht sturen kost 2 euro”, zegt Ellen. “Daar houden wij zo’n 1,50 euro van over, want de sms-diensten moeten ook betaald worden. Om helemaal uit de kosten te komen, hebben we zo’n anderhalf miljoen berichten nodig. Dat is ongeveer 1 Belg op de 10 die moet sms’en.”

LEES OOK. Sms-actie voor zieke baby Pia ongezien succes: telecomoperatoren rekenen geen kosten meer aan

Wie ook financieel wil bijdragen, kan PIA sms’en naar het nummer 4666. Wie wil, kan meerdere sms’en sturen of gewoon geld storten op de bankrekening.

Overdonderend succes: al meer dan half miljoen sms’en voor doodzieke Pia

www.teampia.be

Door Greg Van Roosbroeck

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd