Politiecontroles moeten overlast verminderen

Themabeeld. Foto: BFM

Mechelen / Willebroek -

Bij een controleactie in zeven horecazaken in Mechelen en Willebroek betrapte de politie Mechelen-Willebroek zaterdagnacht elf druggebruikers. Er werden ook zes illegalen aangetroffen. Met deze acties wil de politie overlast aanpakken.

De lokale politie Mechelen-Willebroek kreeg bij de controleactie tijdens de nacht van zaterdag op zondag steun van de speurhonden van de federale politie en de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). In totaal werden in zeven horecazaken in Mechelen en Willebroek 53 personen gecontroleerd. 43 onder hen bleken al gekend voor eerder gepleegde feiten.

De politie betrapte elf mensen die een hoeveelheid hasj, cannabis of cocaïne op zak hadden. Zij kregen een proces-verbaal en de drugs werden meteen in beslag genomen. Eén bezoeker kreeg een pv omdat hij ter plaatse drugs gebruikte en er werd ook een dealer betrapt. Een van de caféhouders stelde een lokaal ter beschikking om druggebruik te vergemakkelijken.

Een bezoeker werd bestuurlijk aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en overgebracht naar het commissariaat. Er werden ook zes personen aangetroffen die illegaal in ons land verblijven. Zij werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel. Tot slot werd er ook nog een pv opgemaakt voor sluikstorten.

De acties worden gehouden om de overlast rond horecazaken te verminderen. De politie zegt ook in de toekomst nog dergelijke controles te organiseren.

Door Stijn Van de Sande

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd