Man komt met ‘groot mes’ terug van Comic Con en wordt overmeesterd door politie

De bezoekers van Comic Con leven zich in in hun fictief personage, en daar horen nepwapens bij. Een bezoeker met een nepmes werd wat later overmeesterd door de politie. Foto: Joris Herregods

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft zaterdagmiddag een man aangehouden die met een groot mes de tram was opgestapt.

De man kwam van Comic Con, de sciencefiction en fantasy conventie in de Waagnatie. De dolk was een aangeslepen zwaar metalen voorwerp, een potentieel gevaarlijk tuig dus. Het zorgde voor wel wat ongerustheid bij voorbijgangers die de politie verwittigden. Hij werd door de politie overmeesterd toen hij van de tram stapte op Linkeroever. “Voor alle duidelijkheid: er zijn nooit bedreigingen geuit door de man in kwestie”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

“Getuigen alarmeerden terecht de politie gezien de ongerustheid rond die feiten”, zegt Bruyns nog. “Er was geen paniek, maar een terechte bezorgdheid. De politie is meteen ter plaatse gegaan. De betrokkene is op de tram gestapt en op Linkeroever kon de man gevat worden. De man kwam van het comic-event en leek de indruk te geven het gevaar en de impact niet correct te kunnen inschatten.” Het nepwapen is in beslag genomen.

Volgens cosplayers zou het gaan om een hunter knife uit het populaire shooter-game Destiny.

<strong></strong>Man komt met ‘groot mes’ terug van Comic Con en wordt overmeesterd door politie
Een afbeelding van de bewuste ‘hunter knife’
Door jas

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd