Lierse Kempenzonen verliest opnieuw, dagen van Rocky Peeters lijken geteld

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Derde competitiematch en derde nederlaag voor Lierse Kempenzonen. De Pallieters klommen tegen het erg bescheiden Visé via een beauty van Kindermans wel op voorsprong, maar gooiden de buit alweer te grabbel. De dagen van hoofdcoach Rocky Peeters lijken daarmee geteld.

En of er zaterdagavond wat op het spel stond voor Lierse Kempenzonen en vooral coach Rocky Peeters. Na de nederlagen tegen La Louvière en RWDM was het op de derde werkdag al van moeten voor de Pallieters. Peeters wijzigde zijn formatie op vier plaatsen, al was dat deels het gevolg van blessures. Zo toefden Emile Samyn en Kassim Doumbia in de ziekenboeg, Jordi Maus en Sam Van Aerschot werden dan weer wegens onvoldoende naar de bank verwezen. Met de inbreng van Thomas Wils pompte Rocky Peeters alvast extra ervaring in de ploeg, die ook nog met de herstelde Hannes Smolders en Jonathan Kindermans en Ibrahim Kargbo werd gespijsd. Fréderic Frans verscheen ondanks het overlijden van zijn vader eerder deze week toch aan de aftrap.

In een degelijke eerste helft had het heel anders kunnen en zelf moeten lopen voor Lierse Kempenzonen, maar alweer ontbrak het de Lierenaars aan een gezonde portie efficiëntie. We telden zeker een half dozijn kansen, maar Da Silva besloot over en zag nadien zijn plaatsbal door Celestine nog met het hoofd in hoekschop gekeerd worden. Halfweg de eerste periode viel de openingsgoal dan toch, toen Kindermans een poeier van op dertig meter staalhard en onhoudbaar in de bovenhoek joeg. Een beauty, die op het halfuur een vervolg had moeten krijgen. Kargbo werd alleen voor doel gezet, maar knalde onbeholpen op de bezoekende goalie Jaa. Een lobje van Vermeiren werd nadien nog tijdig voor de lijn gekeerd door Gerits en ook Kindermans loste nog kruid op de vuisten van de bezoekende doelman. Kansen wel, een tweede goal dus niet en dat brak de Pallieters net voor de pauze zuur op. Op voorzet van Said werkte de compleet vrijstaande Defebve met het hoofd aan de tweede paal binnen. En dus trokken de Lierenaars met alweer een ferme uppercut de kleedkamer in.

Na de pauze bleef het balbezit, maar waren de doelkansen veel minder talrijk. Alweer Da Silva besloot op doelman Jaa, maar het was de ingevallen Faysel Kasmi die een klein kwartier van het einde het licht uitdeed voor de Pallieters en allicht ook Rocky Peeters. Die lag de voorbije week al fel onder vuur en zijn positie wordt stilaan onhoudbaar. Ook nu schreeuwde een groot deel van de uithang om het vertrek van de oefenmeester en met deze nul op negen heeft het ambitieuze Lierse Kempenzonen geen tijd te verliezen. Die fans namen na de match alvast afscheid onder de tonen ”we zwaaien met z’n allen naar de Rocky”.

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Vinck, Frans, Smolders (79’ Van Aerschot), Nelissen, Wils, Buyens (80’ Janssen), Da Silva, Kindermans (85’ Maesen), Vermeiren, Kargbo.

VISE: Jaa, Gerits, Defebve, Celestine, Manfredi, Thuys, Nakhid, Said (61’ Kasmi), Sambu Marsoni, Perseo (89’ Njengo), Ibou (68’ Bonemme).

DOELPUNTEN: 24’ Kindermans 1-0, 43’ Defebve 1-1, 78’ Kasmi 1-2.

GELE KAARTEN: 64’ Wils, 75’ Perseo

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Stevens.

TOESCHOUWERS: 3.000.

Door Kurt Guldentops
Voor jou geselecteerd