Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

‘Improvisatiekok’ Annick Hollebeke wil mensen weg van vaste patronen: “Kook als een avonturier”

‘Improvisatiekok’ Annick Hollebeke wil mensen weg van vaste patronen: “Kook als een avonturier”

Annick Hollebeke kookt bewust met wat er voorhanden is in haar tuin. Foto: Joren De Weerdt

Kessel / Nijlen -

Annick Hollebeke uit Kessel (Nijlen) bloeit helemaal open als ze tussen het lekkers kan lopen in haar eetbare siertuin. Een improvisatiekok noemt ze zichzelf. Graag blijft ze ver weg van recepten, maar dicht bij de weelde die elk seizoen te bieden heeft. En wat meer is, ze deelt haar passie graag. Dus gingen we langs om te kijken, te koken én te proeven.

Annick geeft les bij Velt, de vereniging die mensen bijstaat die milieuvriendelijk aan de slag willen in de tuin of keuken. En ze spendeert ontelbare uren in haar tuin en keuken. “Ik beschouw onze tuin ...

Voor jou geselecteerd