Veroordeelde man neemt speed en GHB mee naar raadkamer, riskeert extra celstraf

Kris V. werd betrapt met drugs toen hij moest voor de raadkamer in Turnhout moest verschijnen. Foto: Bart Van den Langenbergh

Geel -

Kris V. (38) uit Geel, die een celstraf van dertig maanden uitzit, riskeert nog eens negen maanden extra in de cel. Hij werd betrapt met GHB en speed toen hij voor de raadkamer moest verschijnen. Eerder werd hij veroordeeld omdat hij van zijn woning een “drugshol” gemaakt had.

Voor de derde keer in iets minder dan een jaar tijd zat Kris V. uit Geel vrijdag nogmaals op de beklaagdenbank. In juli 2018 kreeg hij dertig maanden voorwaardelijk en in april dit jaar werd dat een effectieve celstraf. Terwijl hij thuis met een enkelband zat, produceerde hij er GHB en speed. Hij prostitueerde ook zijn vriendin in ruil voor geld.

Dit keer stond hij terecht omdat hij een grote hoeveelheid speed en de vloeibare drug GHB op zak had toen hij moest voorkomen voor de raadkamer. Hij moest zich nadien gaan aanbieden bij de gevangenis in afwachting van de beslissing van de raadkamer. Hij verklaarde dat hij niet van plan was om de drugs mee naar de gevangenis te nemen en hoopte dat hij enkel een GAS-boete zou krijgen. De openbare aanklager eiste een celstraf van negen maanden. De advocaat van V. vroeg om geen bijkomende straf op te leggen, aangezien hij sowieso al lang de cel in moet. Vonnis op 11 oktober.

Door btp

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd