Vader treft zoontje (13) thuis levenloos aan: jongen was onwel geworden na voetbalmatch

Foto: Facebook

Een 13-jarig jeugdvoetballertje van FC Gullegem (Kortrijk) is dinsdagmiddag overleden aan slagaderbreuk. Een zware klap voor de familie van de jongen, want twee weken geleden overleed ook de 21-jarige neef van de jongen bij een ongeluk in het Duitse Stuttgart.

Naar verluidt voelde de 13-jarige jeugdvoetballer van FC Gullegem zich zaterdagavond na een wedstrijd al onwel: hij had in die mate hoofdpijn dat zijn ouders met hem naar het AZ Groeninge waren gereden, maar er werd niet meteen een oorzaak gevonden. De dokters planden daarop onderzoeken in, en stuurden de jongen naar huis met het tijdelijke verbod om nog te voetballen.

Naar school fietsen mocht wel, maar toen de jongen zich ook daar dinsdag onwel voelde, mocht hij na overleg tussen de school - het PTI in Kortrijk - en zijn ouders naar huis fietsen. Zijn vader stopte ook meteen met werken en reed naar huis, maar toen hij daar aankwam vond hij het levenloze lichaam van zijn zoon. Ook de toegesnelde hulpdiensten konden geen baat meer bieden.

Nieuwe klap

Het overlijden is een tweede klap op korte tijd voor de familie. Amper drie weken geleden overleed ook de 21-jarige neef van de jongen, toen hij samen met een vriend kampeerde op de parking van de Duitse voetbalclub VfB Stuttgart.

Door jvh, djr, cds

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd