© Photo News

Groenewegen doet opnieuw haasje-over met Van der Poel in Ronde van Groot-Brittannië

Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) heeft de vijfde etappe in de Tour of Britain (2.BC) gewonnen. Hij haalde het na 174,1 km in Birkenhead in een sprint voor de Brit Matthew Walls en de Italiaan Matteo Trentin die dankzij de bonificatieseconden de leiderstrui weer overneemt van Mathieu van der Poel. Met Jasper De Buyst (6de) en Tom Van Asbroeck (8ste) eindigden nog twee Belgen in de top tien. Het is voor Groenewegen z’n derde ritzege in de Britse rittenkoers.

De vroege vlucht van de dag kwam op naam van vier renners: Jakob Scott (SwiftCarbon Pro Cycling), Robert Scott (Team Wiggins Le Col), Matthew Bostock (Canyon dhb p/b Bloor Homes), Emil Vinjebo (Riwal Readynez), maar onder impuls van Corendon-Circus en Jumbo-Visma kreeg het kwartet nooit veel voorsprong.

Met Vinjebo werd de laatste vluchter opgeraapt op 6 km van het eind, ondanks nog een knikje in het slot en pogingen van ondermeer Benoot, Clarke en Moscon om weg te geraken, kwam alles door het werk van Jumbo-Visma weer bij elkaar en zou gesprint worden om de zege. In die sprint stond geen maat op Groenewegen die zijn derde zege boekte. Trentin finishte als derde, graaide zo vier bonificatieseconden mee en wipt in het klassement voorbij Mathieu van der Poel en telt nu drie seconden voorsprong op de Nederlander, Jasper De Buyst staat derde op 10 seconden. Donderdag staat een tijdrit van 14,4 km op het programma.

Onderweg kwam Steve Cummings ten val, samen met ook Ben Hermans. Onze landgenoot zette zijn tocht voort, de Brit haalde het einde niet.

Voor jou geselecteerd