© photo news, isopix

PS en N-VA keken elkaar al in de ogen

PS en N-VA hebben elkaar onlangs in de ogen gekeken. Officieel ging het om een ontmoeting tussen de formateurs van de regionale regeringen, Jan Jambon (N-VA) en Elio Di Rupo (PS). Maar Bart De Wever, Theo Francken en Paul Magnette schoven ook aan voor het federale onderonsje. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Twee rondetafelgesprekken met alle partijen (behalve Ecolo en CDH) konden informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders forceren. Maar onder de waterlijn bewoog er veel meer dan tot nog toe naar boven kwam. Elio Di Rupo zei maandag dat hij een gesprek met N-VA niet uitsluit, tenzij het over confederalisme gaat. Hij maakte dus opnieuw een opening.

Maar de PS-voorzitter heeft onlangs al met zijn N-VA-collega gesproken. Reynders en Vande Lanotte brachten de formateurs van de regionale regeringen samen. Naast Jan Jambon en Elio Di Rupo schoven ook Bart De Wever, federaal N-VA-onderhandelaar Theo Francken en PS-kopstuk Paul Magnette mee aan tafel. Dat er over meer dan de regionale regeringen werd gesproken, is nogal wiedes. Gloort er hoop aan de horizon? Dat moet nog blijken, maar het is toch al een eerste stap.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten