© Mechelen in Beweging

Stevige hinder op N15 door werf op Douaneplein

De werkzaamheden voor de herinrichting van de N15 op het Douaneplein in Mechelen gaan donderdag een nieuwe fase in. Tot eind september is er dan in elke richting nog maar één rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Er geldt ook een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur.

De werkzaamheden voor de afwerking van de tangent, de verbindingsweg tussen de N1 in Mechelen-Zuid en de N15, zijn terug volop bezig. Nutsmaatschappijen moeten de komende weken op de gewestweg aan de Nekkerhal heel wat leidingen verleggen. Een van die leidingen dwarst zelfs de N15. “In plaats van deze weg helemaal af te sluiten, wordt geopteerd voor een gefaseerde uitvoering”, zegt Rudy Van Camp, woordvoerder van Mechelen in Beweging.

Het verkeer zal stevige hinder ondervinden, maar het kan wel nog door. Het verkeer richting het centrum van Mechelen moet al over één rijstrook, vanaf donderdag 12 september is dat ook voor het verkeer richting Bonheiden het geval. In een eerste fase moeten auto’s aan de kant van de bioscoop rijden, in een tweede aan de zijde van de Nekkerhal.

Fietsers en voetgangers kunnen tot eind september langs de kant van de bioscoop de werf passeren. “Wie de N15 moet oversteken, kan dat volkomen veilig doen aan de verkeerslichten van Nekkerspoel en de Plattebeekstraat”, legt Van Camp uit. Door de werken stopt ook de shopping shuttle vanaf zaterdag 14 september niet meer aan de halte Douaneplein. Aan P&R De Nekker houden de minibusjes nog wel halt.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd