© GOYVAERTS/GMAX Agency

Lierse Kempenzonen verliest ook van RWDM en begint met 0 op 6

De crisis loert om de hoek bij Lierse Kempenzonen. Luttele dagen na de euforie rond de terugkeer van Fréderic Frans liepen de Pallieters ook in hun tweede competitiematch op een nederlaag. Op het eigen Lisp werd het 0-1 tegen RWDM.

De crisis loert om de hoek bij Lierse Kempenzonen. Luttele dagen na de euforie rond de terugkeer van Fréderic Frans liepen de Pallieters ook in hun tweede competitiematch op een nederlaag. Op het eigen Lisp werd het 0-1 tegen RWDM.

Verloren openingswedstrijd

Zowel Lierse Kempenzonen als RWDM hadden hun openingswedstrijd verloren en dus stond er op speeldag twee al best wat op het spel voor beide teams. Na de uppercut bij La Louvière wisselde thuiscoach Rocky Peeters zijn elftal op drie plaatsen. Achterin maakte de deze week ingehaalde Fréderic Frans zoals verwacht zijn debuut en ook die andere nieuwkomer Emile Samyn werd meteen bij de elf gedropt. Op het middenveld verving Jordi Maus de naar de bank verwezen Jasper Sols. Ook Thomas Wils en Toon Janssen moesten vrede nemen met zo’n zitje.

Oerdegelijk voetbal, maar geen efficiëntie. Laat dat laatste het grote werkpunt zijn geweest waarmee Lierse Kempenzonen de recente week indook. Een euvel dat overigens ook bij het eerste optreden van het seizoen op het eigen Lisp niet opgelost geraakte. Kansjes waren er voor Van Aerschot, die op Sadin besloot en Da Silva die de rebound naast mikte. Een puike schuiver van Samyn ook, knap gepareerd door Sadin. En een vermeende duwfout op Vermeiren, waarvoor heel het Lisp om een strafschop schreeuwde. Het bracht net als vorige week in La Louvière geen zaad in het bakje.

Zwaar verdict

Een opdoffer net voor de pauze bleef de Pallieters deze keer wel bespaard, al volgde die wel vroeg in de tweede periode. Rausin pareerde eerst nog wel een serieuze verwittiging van Napoleone, maar op het uur was het toch bingo. Diezelfde Napoleone kreeg het leer zomaar cadeau van een erg bleke Maus en schoot van op afstand via de binnenkant van de paal in doel. Rocky Peteers bracht Kargbo, maar ruilde die in voor een boze Vermeiren. Ook Kindermanss volgde nog, maar het recept won allerminst aan smaak. Lierse bleef heel steriel aanvallen, zonder ideeën of creativiteit. En dus ook zonder kansen.

Het verdict is zwaar. Het ambitieuze Lierse Kempenzonen, dat deze week nog bijpompte met de komst van Fréderic Frans, begint met 0 op 6 aan het seizoen. Hoewel de fans zich nauwelijks roerden, rijst de vraag hoelang coach Rocky Peeters nog in het zadel kan blijven. De thuismatch zaterdag tegen Visé lijkt stilaan de laatste kans te worden voor de oefenmeester. Als hij het einde van de week haalt tenminste.

LIERSE KEMPENZONEN: Rausin, Vinck, Frans, Doumbia, Nelissen, Maus, Buyens (68’ Kindermans), Da Silva, Van Aerschot, Samyn (27’ Osei-Berkoe), Vermeiren (62’ Kargbo).

RWDM: Sadin, Anthony Cabeke, Ruyssen, Fabre, Geoffrey Cabeke (73’ Martens), Massengo, Libert, Vercauteren (76’ Brouckaert), Napoleone, Dequévy (83’ Cornet), Mbuba.

DOELPUNT: 60’ Napoleone 0-1

GELE KAARTEN: 17’ Massengo, 23’ Mbuba, 64’ Doumbia, 69’ Anthony Cabeke, 71’ Libert, 84’ Kindermans

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Vandevenne.

TOESCHOUWERS: 4.500.

Voor jou geselecteerd