© svh

Eigenaars Mechels kasteel zetten droomwoning open: “Bezoekers kunnen onze donjon beklimmen”

Tom Liesenborgs en Marian Van Herck zijn volop bezig met de restauratie en verbouwing van kasteel Caputsteen in Mechelen. Tijdens de Open Monumentendag zondag kunt u uitzonderlijk eens binnen piepen. U moet wel reserveren.

Tot vrijdagmiddag 12u kunnen liefhebbers een plekje boeken bij UiT in Mechelen. “Vooral in de namiddag zijn er nog plaatsen”, zegt Marian. Elke twintig minuten van 10 tot 18u is er een rondleiding voor vijftien personen. “Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de ridderkamer, onze toekomstige woon- en eetkamer. Daarna kunnen ze onze donjon beklimmen. Je wordt beloond met een mooi uitzicht over Mechelen”, vertelt Tom.

Normaal wilde het paar dit najaar al verhuizen, maar de werkzaamheden liepen vertraging op. “We mikken nu op het voorjaar 2020. Voor elk dossier hebben we goedkeuring nodig van Onroerend Erfgoed en de zoektocht naar aannemers was moeilijk”, legt Tom uit. Ondertussen is er nieuwe riolering aangelegd en de vernieuwing van het dak is in uitvoering. “Binnenin is al het nodige gestript om met de nieuwe opbouw te starten”, klinkt het.

Bezoekers kunnen zondag overigens ook proeven van L’Enfant Terrible, de schuimwijn die Tom produceert en verkoopt.

www.uitinmechelen.be

© svh

© svh

© svh

© svh

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd