Struikelpartijen en andere strapatsen: de Lierse-periode van Club Brugge-aanwinst Mbaye “Mario” Diagne

Er is al veel geschreven over de nieuwe nummer tien van Club Brugge, Mbaye Diagne. De spits kon naar Anderlecht, maar koos uiteindelijk voor de Champions League met blauw-zwart. Diagne was, zoals intussen bekend, al eerder actief in ons land. Als jongeling bij Juventus werd hij uitgeleend aan Westerlo en Lierse. Ondanks tien Belgische goals maakte hij niet meteen een geweldige eerste indruk bij de Pallieters. Zo zag Gert Gysen, toenmalig clubwachter en stem van Sjotcast, de voetbalpodcast van Het Nieuwsblad.

LEES OOK. Michael Verschueren verbijt ontgoocheling: “Ik zou nooit doen wat Club Brugge deed”

Mbaye Diagne speelde vroeger al in België: door de Italiaanse grootmacht Juventus werd hij een half jaar uitgeleend aan Westerlo (2015) en het jaar daarvoor maakte hij een opvallende doortocht in Lierse (2014): volgens Gert Gysen “liet Diagne zich graag ‘Mario’ noemen door zijn ploegmaats op het Lisp. Mbaye had net als Mario Balotelli een wit geverfde hanenkam en leefde ook in Italië. Tot groot jolijt van zijn medespelers”, gniffelt Gysen.

Maar er is meer: tijdens zijn eerste training wilt de Juventus-huurling een schijnbeweging maken, maar struikelt hij over zijn eigen voeten. De bal rolt simpelweg verder in de handen van de doelman”, schateren de Sjotcast-mannen het uit.

Herbeleef de anekdotes over blutsen en struikelpartijen in onderstaand geluidsfragment.

Door vtvn, tsfn
Voor jou geselecteerd