Met muts en stappers naar de Kabouterdag

De trommelaar begeleidt de kabouterwandelingen. Foto: Paul Keyenberg

Kasterlee -

De bewoners van de Kabouterberg in Kasterlee nodigen komende zondag, 8 september, alle kinderen en (groot)ouders uit op de jaarlijkse Kabouterdag. Die vindt al voor de 31ste keer plaats in de Kabouterstraat (naast de Geelsebaan).

Vroege vogels kunnen om 8u al van een kabouterontbijt genieten, daarna volgt er nog een heleboel animatie. De kleine wezentjes zelf krijg je niet zomaar te zien, maar ze bestaan wel volgens de verhalenvertelsters. “Vergeet zeker je wandelschoenen niet”, waarschuwen de vertellers. Zij nemen iedereen zondag vanaf 10u mee op sleeptouw met boeiende verhalen over het leven van de Kastelse kabouters. Tot 16u vertrekken er met de regelmaat van de klok vertelwandelingen. Deelnemen kost 3 euro per persoon, inclusief een kaboutermuts en een verrassingspakket voor kinderen tot 12 jaar. De meisjes van de grime brengen met leuke kleurtjes de kinderen én ouders in de gepaste stemming.

Kaas

“Op het feestplein aan de overkant van de Kabouterstraat vinden jong en minder jong nog allerlei animatie”, vertelt Hans Dierckx namens de organisatie. “Er zullen springkastelen staan, er duiken clowns op en wie wil, kan deelnemen aan een boel nieuwe spelletjes zoals de ‘kabouterkaas’. Dansgroep Castle Crew geeft optredens en er is eten en drinken voor iedereen.”

www.kabouterdag.be

Door pkk

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd