© Belga

Thuisverpleegster onder invloed van drank en drugs is rijbewijs vijftien dagen kwijt

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft tijdens alcoholcontroles het afgelopen weekend 48 dronken bestuurders betrapt. Zeven rijbewijzen werden ingetrokken. Een van hen had zelfs een levenslang rijverbod en werd al voor de vijfde keer in dronken toestand aan de kant gezet.

Normaal gezien zou de politie nog een achtste rijbewijs hebben ingetrokken, een van een man die 2,87 promille alcohol in zijn bloed had. “Dat konden onze collega’s niet, omdat hij een levenslang rijverbod heeft. Het was al de vijfde keer dat de bestuurder op dronken rijden werd betrapt. De laatste keer was in april van dit jaar, toen hij 2,8 promille alcohol in zijn bloed had. Toen werd zijn auto in beslag genomen, maar hij schafte zich een nieuw exemplaar aan. Op zijn auto werd nu in opdracht van het parket weer beslag gelegd”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Op de Zandpoortvest veroorzaakte een bestuurster een ongeval met stoffelijke schade. Ze pleegde vluchtmisdrijf. Toen de inspecteurs met een van de slachtoffers uit Duitsland naar het politiebureau reden, kwamen ze onderweg de zopas gevluchte chauffeur tegen. “De vrouw had 0,99 promille alcohol in haar bloed en testte ook positief op het gebruik van amfetamines en cocaïne. Ze kreeg drie processen-verbaal. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. De vrouw verklaarde dat het spijtig was dat ze vijftien dagen niet mag rijden, want ze is een thuisverpleegster en heeft een voertuig nodig”, zegt de hoofdinspecteur.

Geen alcoholslot

In de Guido Gezellelaan werd een bestuurder positief bevonden. Hij moest aan een van de politiewagens even wachten voor de afname van een ademanalyse en kon zich intussen ongezien uit de voeten maken. “Zulke feiten komen in aanmerking voor de zwaarste bestraffing voor de politierechter. Bij verder onderzoek bleek ook dat de bestuurder al eerder voor dronken rijden was veroordeeld en dat hij op bevel van de rechter een alcoholslot moest installeren in zijn auto. Dat heeft hij ook niet gedaan”, zegt de politiewoordvoerder.

Een bestuurder met de Franse nationaliteit werd betrapt met 1,91 promille alcohol in zijn bloed. Hij moest onmiddellijk 1.260 euro betalen, aangezien hij geen vast adres heeft in ons land.

Tijdens de actie werden ook twee taxichauffeurs aan de kant gezet. Bij beiden ontbrak de taxameter. Hierdoor is er geen controle mogelijk op de prijs die de klant moet betalen. Voor de taximaatschappijen van beide bestuurders werd een proces-verbaal opgesteld.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd