“Andrew kreeg voetmassage van jonge vrouwen in appartement Epstein”: prins reageert op berichten

Prins Andrew: weer in opspraak. Foto: AFP

Prins Andrew, de tweede zoon van de Britse koningin Elizabeth, komt nogmaals in opspraak voor zijn vriendschap met de overleden miljardair Jeffrey Epstein. Hij zou een voetmassage gekregen hebben van een jonge Russische vrouw in het appartement van Epstein. Dat blijkt uit een mailwisseling tussen uitgever John Brockman en auteur Evgeny Morozov. De prins ontkent dat er zoiets gebeurd is.

In een mail aan Morozov beschrijft Brockman de gebeurtenis als hij het appartement in New York binnenkomt. Epstein en de prins kregen op dat moment allebei een voetmassage van twee jonge Russische vrouwen. De vrouwen waren ‘well-dressed’.

Brockman is een bekende uitgever die verschillende wetenschappers en auteurs in contact bracht met Epstein, onder wie ook Morozov. De oude e-mail bewijst volgens Morozov dat Brockman wist van Epsteins seksuele escapades. Epstein werd beschuldigd van jarenlange seksueel misbruik van minderjarigen.

Buckingham Palace weigert te antwoorden op het nieuws over de inhoud van de e-mail, maar herhaalt zijn statement: “Elke veronderstelling van onacceptabel gedrag met minderjarigen is onwaar”. Eerder kwamen beelden naar buiten waarin prins Andrew schichtig een vrouw uitzwaait aan Epsteins woning.

Prins reageert

Zondag heeft de prins eindelijk zelf gereageerd op de stroom van beschuldigingen die zijn richting uitgekomen is. In een statement zegt hij dat hij graag klare wijn wil schenken over de “oude band of vriendschap” met Epstein.

“Het was een vergissing om Epstein te ontmoeten nadat hij de gevangenis in 2010 verlaten had. Tijdens de tijd dat ik hem gekend heb, heb ik hem maar één of twee keer per jaar gezien. Ik heb wel in een paar van zijn residenties verbleven. Maar op geen enkel moment ben ik getuige geweest van het gedrag dat tot zijn arrestatie en veroordeling geleid heeft. Ik heb het ook nooit vermoed.”

“Ik leef mee met iedereen die benadeeld is door het gedrag van Epstein”, gaat de prins verder. “Zijn zelfmoord heeft veel vragen onbeantwoord gelaten en ik voel medeleven met iedereen die de zaak op een of andere manier wil kunnen afsluiten.”

Door agg

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd