Geen bekervoetbal meer voor Heist na fors verlies tegen Lokeren

Heist heeft de vijfde ronde in de Beker van België niet overleefd. Lokeren nam vloot de maat: het won met 0-4.

De bezoekers, met kersverse aanwinst Ahmed Said aan de aftrap, startten scherp. En na zes minuten kopte Said op aangeven van Koike de bal binnen. Said zou een heel bepalende rol spelen in deze wedstrijd. Hij scoorde twee keer en zette ook nog medespelers op weg naar een doelpunt. Op het half uur werd het 0-2. Een strak schot van Said laag in de hoek, Verbist had het nakijken. Kort voor de pauze dan 0-3 en de boeken toe. Want die achterstand zou Heist niet meer ophalen. De derde goal was van Amano, een heen-en-weer gedoe voor de goal. Amano kreeg het doelpunt achter zijn naam.

Scherper Heist in de tweede helft

Na de rust twee wissels bij de thuisploeg. Orye en Osah bleven in de kleedkamer voor Gendebien en Mateso. De thuisploeg was scherper en zo knalde Bamona de beste kans op de vuisten van Verhulst, die in corner moest werken. Het werd nog 0-4, buitenspel of niet, maar de ingevallen Hupperts liet de open kans niet liggen. Alleen voor doel en de vierde Lokerse goal was een feit. Helemaal op het einde knalden Gendebien en Mateso nog over. Bij Heist nog steeds geen Milan Carrasco aan de aftrap, die verbeet zijn ongeduld in de tribune. Een gegeven waar coach Stéphane Demets allerminst opgetogen om was.

“Bij Lokeren is Said vanaf maandag op de club als nieuwste aanwinst en hij doet enkele dagen later al mee voor de beker. Wij hebben Carrasco drie weken geleden onder contract gelegd, en hij mag nog altijd niet spelen van de bond. Carrasco speelde vorig jaar in Spanje, hij is nog steeds niet gekwalificeerd. Voor een profclub kan het dus wel, voor amateurs niet.”

Davino Verhulst, kapitein van Lokeren was dan wel weer in zijn nopjes. “Dit geeft ons toch een boost. We waren erg gefocust en hadden voor de rust al drie keer gescoord.” Bij Heist kon aanvoerder Bart Webers besluiten met een slappe start waarin zijn team de bal moeilijk in de ploeg kon houden. Bij de thuisploeg ontbrak Philippe Janssens (knie), ook geen Thomas Regnier (huwelijk). Roel Tambeur is verlost van de problemen aan de enkel. Hij startte op de bank en kwam twintig minuten voor tijd Englebert vervangen. Bamona kreeg als enige in de partij net voor de rust een gele kaart. Heist begint op zondag 1 september om 15 uur aan de competitie met een verplaatsing naar FC Luik.

Door gf
Voor jou geselecteerd