Augustusfoor kampt met lege plaatsen

Lege plaatsen op de kermis maken de augustusfoor minder aantrekkelijk. Foto: Guy Van Nieuwenhuysen

Turnhout -

Het laatste kermisweekend in Turnhout eindigt in mineur. Bijna een kwart van de attracties is al vertrokken naar andere locaties. Tegen eerdere afspraken in zijn deze attracties niet vervangen.

Ooit was het duidelijk: de augustusfoor in Turnhout duurt twaalf dagen, begint op een vrijdag en eindigt op een donderdag om middernacht. Op het einde van de vorige eeuw stond het stadsbestuur een afwijking toe. In jaren waarin augustus vijf weekends telde, mochten de foorkramers drie weekends blijven staan. Attracties die dan al verplichtingen op andere kermissen hadden, mochten wel vertrekken, maar de foorkramers moesten die gaten opvullen.

Vandaag lijkt wel een kwart van de foorkramers verdwenen. “We hebben vooraf nagevraagd wie de kermis vroeger zou verlaten en dat bleek nog mee te vallen”, reageert Francis Stijnen (CD&V), Turnhouts schepen van Foren. “Maar het lijkt er nu op dat er meer attracties zijn vertrokken. We gaan na wie er precies weg is en of dat vooraf was gemeld. Als er teveel foorkramers willen vertrekken voor het einde van de verlengde augustusfoor, heeft het geen zin meer om die verlenging toe te staan. Dat zullen we evalueren. De afspraak om attracties te vervangen, staat niet keihard in het foorreglement.”

Door gvn

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd