Ontslag van Mechelse bestuurders gepubliceerd in Staatsblad

Bron © BELGA

Foto: Dirk Vertommen

Het ontslag van KV Mechelen-bestuurders Olivier Somers, Stefaan Vanroy en Johan Timmermans is donderdag officieel gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De ex-hoofdaandeelhouder, ex-technisch directeur en ex-voorzitter (in die volgorde), werden schuldig bevonden aan matchfixing en ook geschorst.

Thierry Steemans (tien jaar schorsing) en Olivier Somiers (tien jaar schorsing) namen op 30 juni al ontslag uit het directiecomité in de hoop Malinwa uit de wind te zetten. Johan Timmermans (tien jaar schorsing) deed dat op 19 juli - twee dagen na het definitieve vonnis van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). De Mechelse advocaat nam in november 2018 al afscheid van het voorzitterschap. Stefaan Vanroy (zeven jaar schorsing) behoorde niet tot het bestuur. De vier veroordeelde bestuurders lieten wel weten de beslissing van het BAS nog te zullen aanvechten.

Nog in het Staatsblad werd het ontslag van operationeel manager Bram Scheerlinck geofficialiseerd. Zakenman en supporter Frank Lagast is aangeduid als nieuwe bestuurder. Hij kwam bij het directiecomité van de club, samen met Gert Van Dyck, de voorzitter van het Supportersorgaan.

Voor jou geselecteerd