Seppe Maesen bezorgt Lierse Kempenzonen krappe zege

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Lierse Kempenzonen sloot zaterdagavond zijn jaarlijkse fandag af met een oefenmatch op het Lisp tegen Zwarte Leeuw. Een late goal van Seppe Maesen bezorgde de Pallieters de 1-0 zege.

Lierse Kempenzonen kon nog niet rekenen op doelman Thibaut Rausin (rug), Youssef Boulaouali (knie), Hannes Smolders (gebroken neus), Terry Osei-Berkoe (achillespees) en Nick Kuijlaars (herstel na pubalgie). Marvin Ogunjimi werd bovendien naar de B-kern verwezen. Younes Ben Hammou, een achttienjarige flankaanvaller uit de beloften, kreeg vol zijn kans.

In een matige eerste helft duurde het 25 minuten, alvorens de Pallieters hun gast uit de derde amateurklasse in de problemen brachten. De knal van Van Aerschot werd echter tijdig afgeblokt. De jonge Ben Hammou kwam in die eerste 45 minuten nog het dichtst bij een goal, maar trof de paal.

Coach Rocky Peeters wisselde na de pauze zijn elftal meteen op vier plaatsen. Doumbia knikte fraai op een vrijschop van Van Aerschot, maar Truyts tikte de kopbal over de lat. Nadien verwaterde de partij en volgden er amper nog kansen. Tot Seppe Maesen luttele minuten voor sluitingstijd van uit de draai dan toch nog voor de 1-0 zorgde.

Lierse Kempenzonen kon als verzachtende omstandigheid inroepen dat het eerder op de dag een stevige training voorgeschoteld kreeg, maar hoe dan ook rest er twee weken voor de start van de competitie nog heel veel werk. Dan openen de Lierenaars het kampioenschap op het veld van La Louvière.

Lierse Kempenzonen 1-0 Zwarte Leeuw

LIERSE KEMPENZONEN: Geens, Vinck (46’ Delorge), Wils (46’ Van der Veken), Doumbia, Nelissen, Janssen (46’ Sols), Buyens (46’ Maus), Ben Hammou, Van Aerschot (61’ D’Onofrio), Kindermans (46’ Da Silva), Vermeiren (61’ Maesen)

DOELPUNT: 86’ Maesen 1-0

Door yala
Voor jou geselecteerd