© JEFFREY GAENS

Van het Kiel naar de Kazerne: Dante Vanzeir gaat officieel naar KV Mechelen

’t Is nu ook officieel: Dante Vanzeir (21) is de nieuwste speler van KV Mechelen. Na een dikke week onderhandelen met Racing Genk is er een akkoord gekomen voor een uitleenbeurt van een jaar mét aankoopoptie.

yala, thst

Donderdagnamiddag was er al een groot teken aan de wand: Vanzeir werd door Felice Mazzu niet opgenomen in de Genkse wedstrijdselectie voor de competitieopener tegen KV Kortrijk. Een dag later verscheen het officiële transfernieuws op clubwebsite van KV Mechelen. Vrijdag trainde de kersverse aanwinst zelfs al een eerste keer mee bij zijn nieuwe ploeg. Vanzeir is meteen speelgerechtigd voor de competitieopener van zaterdag tegen Zulte Waregem maar mag volgende week niet spelen tegen moederclub Genk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vanzeir stak als jeugdproduct al zijn neus aan het venster bij Genk, maar koos vorige zomer toch voor een uitleenbeurt aan Beerschot. Daar liet hij zich pas echt aan het grote publiek zien met 17 doelpunten, ruim genoeg om clubtopschutter te worden. Een verlengd verblijf hing even in de lucht, maar uiteindelijk geeft de jonge aanvaller nu toch de voorkeur aan een nieuwe uitdaging in 1A.

Mechelse fans

Nog opvallend: Vanzeir scoorde tot dusver vooral graag tégen Malinwa en dan nog met de nodige controverse. In de promotiefinale van 1B trapte hij raak vanop de stip en werd hij door een misverstand bij zijn viering bekogeld met bier door het Mechelse publiek. Nog geen week geleden was het ook raak in de Supercup en kreeg hij ‘Ratten buiten’ over zich heen door de transfergeruchten en natuurlijk zijn Beerschotverleden.

Toch ontvangt het grootste deel van de Malinwa-fans de nieuwe aanwinst met open armen. Door het wegvallen van Tim Matthys mocht er aanvallend nog wel wat versterking bijkomen. Bovendien toonde Vanzeir zich erg volwassen in zijn reactie op de Mechelse spreekkoren aan zijn adres tijdens de Supercup. De jonge Limburger reageerde toen door te zeggen dat de vijandigheid van sommige Malinwa-fans “hem alleen maar meer motiveerde om ook hen te overtuigen.”

LEES OOK. Reacties bij Beerschot Wilrijk: “Ik wilde het Mechelse publiek zeker niet provoceren”

LEES OOK. Dante Vanzeir op de korrel genomen door de Mechelse fans vanwege zijn passage bij Beerschot: “Dit zal mijn transferkeuze niet beïnvloeden”

Volg het nieuws over KRC Genk overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Meer sportnieuws