© BERT DE DEKEN

“Kris Van Dijck mag burgemeester blijven”

De speciale gemeenteraadszitting die oppositiepartij D&W donderdagavond bij elkaar riep om de positie van Kris Van Dijck als burgemeester te bediscussiëren, had verder geen gevolgen. Iedereen wacht het gerechtelijk onderzoek af.

De oppositiepartij D&W riep donderdag een speciale raadszitting bij elkaar om de recente gebeurtenissen waarin de Desselse burgervader Kris Van Dijck (N-VA) betrokken is, grondig te bespreken. Die zitting vond in een licht gespannen sfeer achter gesloten deuren plaats met 14 van de 21 raadsleden en duurde een kwartier. “De burgemeester heeft op onze vragen geantwoord en zijn positie staat voor ons nu niet ter discussie. Kris Van Dijck mag burgemeester blijven. We wachten het gerechtelijke onderzoek af”, zei Dirk Melis (D&W) na afloop.

Hij beriep zich op de geheimhoudingsplicht van de besloten zitting en onthield zich verder van commentaar. Raadsvoorzitter Michel Meeus (CD&V) noemde de zitting nutteloos en een showvertoning. “Laat het gerecht zijn werk doen. Zolang niet vaststaat dat de burgemeester de wet niet overtreden heeft, kan je niets over zijn positie zeggen. En dan is het niet eens de bevoegdheid van de politiek om daarover te beslissen.”

Burgemeester Kris Van Dijck zelf wenste donderdag niet met de pers te praten.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd