Vluchtende bestuurder gooit meer dan kilo cannabis uit auto

Antwerpen / Deurne / Borgerhout / Borsbeek -

De mobiele eenheid van de Antwerpse politie heeft maandagavond samen met verschillende interventiepatrouilles een vermoedelijke dealer kunnen vatten na een achtervolging. Langsheen zijn vluchtroute gooide de verdachte meer dan een kilo cannabis uit het raam.

De auto kwam in beeld dankzij een ANPR-camera op de Noordersingel in Borgerhout. Toen twee ploegen van de mobiele eenheid wilden overgaan tot controle van het voertuig, probeerde de bestuurder te vluchten. Hij negeerde daarbij verschillende rode lichten en maakte meerdere verkeersovertredingen. Er werden verscheidene ploegen van de mobiele eenheid en interventiepatrouilles aangestuurd om de vluchtende bestuurder te vatten.

“Tijdens de achtervolging door Deurne konden onze mensen vaststellen dat de bestuurder verschillende zaken uit zijn auto weggooide”, zegt de Antwerpse politie in een persbericht. “Uiteindelijk reed de bestuurder zich vast in de August Van Putlei in Borsbeek, waarna hij te voet vluchtte.”

Verschillende inspecteurs zetten te voet de achtervolging in, terwijl andere ploegen via de Frans Beirenslaan aanreden. Uiteindelijk werd de verdachte door een patrouille te voet gevat op de Frans Beirenslaan.

Onder invloed

De verdachte van 23 bleek onder invloed van drugs te rijden en is bij de politie goed gekend voor drugsfeiten. Langsheen de route vond de politie verschillende hoeveelheden cannabis, in totaal meer dan een kilo, die de verdachte uit het raam van de auto had gegooid. Ook in de wagen werd nog een hoeveelheid cannabis aangetroffen.

Het voertuig werd getakeld. De man zelf werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en is aangehouden.

Vluchtende bestuurder gooit meer dan kilo cannabis uit auto
Foto: Politiezone Antwerpen
Door dvd

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd