DISCUSSIE. Drugsoorlog blijft escaleren in Antwerpen: hoe moet het nu verder?

Foto: Photo News

De zoveelste granaataanslag leidt ook in de Antwerpse politiek tot vragen en kritiek. Open Vld Antwerpen vraagt federale steun om de aanslagen met granaten in Antwerpen aan te pakken. Hoe moet het nu verder?

LEES OOK: (+) Antwerpse politiek mengt zich in discussie na zoveelste granaat: Open Vld wil federale hulp in drugsoorlog

Dat de situatie zorgelijk is, is voor iedereen duidelijk. “Alleen gaat het niet lukken”, zegt gemeenteraadslid Erica Caluwaerts (Open Vld). De liberalen vragen extra steun van het federale niveau.

De oppositiepartijen zijn harder. “Het stadsbestuur betaalde zich de afgelopen jaren blauw aan zwaar oorlogsmateriaal. De wijkpolitie moest plaats ruimen voor robocops en rijdende politiekantoren. Het wordt tijd voor een onafhankelijke evaluatie van de war on drugs. En snel, want het is een kwestie van tijd voor er onschuldige slachtoffers vallen”, aldus Mie Branders van PVDA.


Wat vind jij? Wordt de drugscriminaliteit in Antwerpen goed aangepakt? Moet de war on drugs herbekeken worden, of net niet? Wat kan er gedaan worden om nieuwe aanslagen te vermijden?

Discussieer mee via onderstaand formulier. Een greep uit de reacties verschijnt woensdag in de krant.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd