Grand Café in Park Den Brandt maandag weer open, drie dagen na explosie

Schilders en klusjesmannen waren zondag druk aan het werk. Foto: jtp

Antwerpen / Kiel -

Het Grand Café in Kasteel Den Brandt gaat maandag weer open. Nadat er vrijdag een ontploffing was in het restaurant, werd een heel weekend gewerkt om de schade te herstellen. “Die viel al bij al gelukkig mee”, liet zaakvoerder Wim Van der Borght weten in een korte reactie.

Zaterdag waren meerdere schilders en klusjesmannen druk in de weer om het restaurant op te lappen. “We hadden even gehoopt om eventueel zondag al open te gaan, maar we hebben de tijd genomen om de restauratie grondig en goed te doen”, aldus Wim Van der Borght. Om 11.30u opent het Grand Café opnieuw de deuren.

Het was een pijnlijke week voor Shrimp Tempura, het horecabedrijf achter tal van zaken in Antwerpen. Afgelopen woensdag werd een granaat door een raam gegooid van Grand Café en werd er brand gesticht in het vegetarische restaurant Murni, beide op het kasteeldomein Den Brandt. Twee dagen later deed er zich een explosie voor in het Grand Café.

Waarom de zaak wordt geviseerd, is niet duidelijk. Bronnen dicht bij het onderzoek spraken afgelopen weekend van een zakelijk conflict, maar dat kan het Antwerpse parket niet bevestigen. “In het belang van het onderzoek geeft Shrimp Tempura hier geen verklaringen over”, aldus woordvoerder Barbara Soens.

LEES OOK. (+) Alweer granaat in Den Brandt: wie heeft het gemunt op Antwerpse horecamagnaat?

Door jtp

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd