Saint-Louis leidt Beerschot naar zege in Memorial Steenackers

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Stijn Vreven kan met vertrouwen naar de competitiestart toeleven. In de Memorial Steenackers won Beerschot verdiend met 2-1 van Panathinaikos. Saint-Louis was met een assist en een doelpunt de man van de match.

Na oefenwedstrijden tegen OFI Kreta en Panachaiki FC kregen Beerschot en Stijn Vreven op de Memorial Steenackers met Panathinaikos een Griekse tegenstander van een ander kaliber voorgeschoteld. Twee weken voor de start van de competitie in 1B een stevige waardemeter.

En Beerschot bracht het er goed vanaf. In de eerste helft namen de Mannekes het heft in handen. Achterin stond de organisatie opnieuw op punt, de verdediging met het centrale duo Prychynenko - Seigers gaf voor de rust tegen de 20-voudige Griekse kampioen geen enkele kans weg. Op het middenveld acteerde Holzhauser als een echte patron.

Offensief had Placca het in de spits iets moeilijker om zijn stempel te drukken, flankspelers Brogno en - vooral - Saint-Louis zorgde wel voor dreiging. De vinnige Fransman schudde enkele individuele acties uit zijn schoenen, trapte tegen de dwarsligger en was net voorbij het halfuur bij de pinken om de 1-0 tegen de netten te duwen.

Eerste tegentreffer in voorbereiding

Na de pauze bood Panathinaikos meer weerwerk en slikte Beerschot een eerste tegentreffer in de voorbereiding. Na een strafschopfout van Seigers, trapte Vergos de elfmeter voorbij Vanhamel.

Op het uur wisselde de Griekse coach zijn volledige ploeg, ondanks elf frisse spelers bleef Beerschot de betere ploeg. Placca, die na de rust iets beter uit de verf kwam, pikte net voor zijn vervanging dan toch nog z’n goaltje mee. De voorbereiding was van Saint-Louis, de Togolees maakte het met een overhoeks plaatsballetje koelbloedig af.

En zo kan Vreven met vertrouwen toeleven naar de start van de competitie over 14 dagen. Wordt het na twee sportieve - en een extra-sportieve - ontgoochelingen derde keer, goede keer voor Beerschot? Op vrijdag 2 augustus staat er met een thuiswedstrijd tegen Lokeren meteen een stevige krachtmeting op het programma.

Dinsdag speelt Beerschot op het veld van RVC Hoboken nog een negende oefenwedstrijd tegen Rupel Boom.

Beerschot: Vanhamel - Halaimia (83’ Dudouit), Prychynenko, Seigers (86’ Bourdin), Vorogovskiy - Maes (75’ Sanusi), Holzhauser, Vancamp (62’ Vancamp) - Brogno (83’ Bugridze), Placca (71’ De Keersmaecker), Saint-Louis.

Doelpunten: 33’ Saint-Louis 1-0, 55’ Vergos (strafschop) 1-1, 68’ Placca 2-1

Door Kersten Steurbaut
Voor jou geselecteerd