Beerschot roept op licentie KV Mechelen in te trekken nu ook BAS hen veroordeeld heeft voor matchfixing

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Beerschot roept de Belgisch voetbalbond en de Pro League op de licentie van KV Mechelen in te trekken. Dat schrijven de Ratten op hun clubwebsite. “Ze hebben aan wedstrijdvervalsing gedaan, maar komen weg met een schijnsanctie.”

LEES OOK: (+) Beerschot gaat tot op het bot: “Schandalig, zo goedkoop kan Mechelen er niet vanaf komen”

KV Mechelen werd eerder op woensdag door het Belgisch Arbitragehof voor de Sport schuldig bevonden aan wedstrijdvervalsing. Om die reden mag het volgend seizoen niet uitkomen in de beker of Europa. “Een schijnsanctie”, klinkt het woedend op de website van Beerschot.

“Beerschot roept zowel de KBVB als de Pro League op om hun verantwoordelijkheid op te nemen en de licentie van KV Mechelen in te trekken”, schrijven de Ratten op hun website. “Het zou tegen de geest van de sport ingaan, moesten wedstrijdvervalsers wegkomen met een schijnsanctie omwille van een fout in het reglement. Zowel KBVB als Pro League hebben deze soevereniteit en zijn dus gemachtigd de licentie te ontnemen.”

Beerschot kondigde meteen ook aan zich te beraden over verdere stappen. De Antwerpse club kan nog in beroep gaan bij de burgerrechtbank.

LEES OOK: Ook Lokeren is razend na vonnis BAS en dient schadeclaim in: “De bond heeft er een zootje van gemaakt”

Door Wim Conings
Voor jou geselecteerd