Man opgepakt na uiten van ernstige dreigementen aan eigen adres

De man was onderweg naar de luchthaven van Eindhoven. Foto: Getty Images

Turnhout -

Een man van 46 uit Turnhout wordt vandaag, dinsdag, voor de onderzoeksrechter geleid omdat hij valse dreigementen aan zijn eigen adres heeft geuit. Dat meldt het Antwerpse parket. Hij wordt vervolgd voor het verspreiden van valse inlichtingen betreffende ernstige aanslagen en telecommunicatieve overlast.

Het bizarre verhaal speelde zich zondag af. Een vrouw uit het Brusselse meldde die avond aan de politie dat zij verontrustende berichten kreeg van een kennis, die een vriend van haar met de dood bedreigde.

“Het beweerde slachtoffer was op dat ogenblik op weg naar de luchthaven van Eindhoven om er iemand op te halen”, zegt Caroline Vanderstokker van het Antwerpse parket. “De dreiging die uitging van de berichten was bijzonder ernstig. Daarop heeft de politie haar Nederlandse collega’s ingelicht, die meteen op zoek gingen naar het beweerde slachtoffer.”

De man kon aangetroffen worden in Eindhoven en werd onder begeleiding van een helikopter en arrestatieploegen tot de aan de Belgische grens, waar de Belgische politie de escorte overnam en de man terugbracht naar zijn woning in Turnhout. De aankomsthal van de luchthaven van Eindhoven werd zondagavond enige tijd gesloten en aankomende passagiers mochten hun vliegtuig niet verlaten.

Dader en slachtoffer één persoon

Het parket startte een onderzoek en uit de eerste resultaten blijkt dat het beweerde slachtoffer zélf de dreigberichten verstuurde, met een ander nummer dan het zijne. “Er zijn aanwijzingen dat het beweerde slachtoffer en beweerde dader dus één en dezelfde persoon zijn” aldus Vanderstokker.

De man werd intussen verhoord en bekende de feiten. Hij werd gearresteerd en wordt vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Turnhout. Hij wordt vervolgd voor het verspreiden van valse inlichtingen betreffende ernstige aanslagen en telecommunicatieve overlast.

De verdachte is geen bekende voor het gerecht. Over zijn motief bestaat volgens het parket nog geen duidelijkheid.

Door dvd

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd