© EPA-EFE

Beenderen van vermiste Franse rugzaktoerist gevonden in Australië

In Australië zijn beenderen teruggevonden van een 21-jarige Franse rugzaktoerist die sinds februari samen met een Britse backpacker werd vermist. De man is wellicht verdronken.

wle

De overblijfselen werden vorige maand aangetroffen aan de kust in de Australische deelstaat Nieuw-Zuid-Wales. DNA-onderzoek heeft nu uitgewezen dat ze toebehoren aan de jonge Fransman Erwan Ferrieux, zo meldde de plaatselijke politie maandag.

Ferrieux werd samen met de 20-jarige Brit Hugo Palmer voor het laatst gezien in de buurt van het bij surfers populaire Shelley Beach, zo’n 400 kilometer ten noorden van Sydney.

Volgens de politie vonden enkele vissers half juni niet ver van Shelley Beach drie beenderen in het water. Vier maanden eerder was in de buurt van die plaats ook al de huurauto teruggevonden van de vermiste reizigers. Uit DNA-tests blijkt dat alle beenderen van eenzelfde persoon zijn, namelijk van Erwan Ferrieux.

Zondag werd op Flynns Beach in Port Macquarie, minder dan een kilometer verderop, ook een kleiner bot teruggevonden, maar het is momenteel te vroeg om te zeggen of ook dit kan gelinkt worden aan een van de twee rugzaktoeristen, aldus nog de politie.

Volgens mediagroep ABC waren beide vrienden op het moment van hun verdwijning al sinds november op reis in Australië. De Australische speurders hadden de zoektocht naar de jongemannen vijf dagen na hun verdwijning op 17 februari gestaakt. Ze gaan ervan uit dat Ferrieux en Palmer zijn verdronken.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws