Granaat gegooid naar shishabar in Willebroek: geen gewonden

Bron © eigen berichtgeving, Belga
Willebroek -

In de Van Landeghemstraat in Willebroek is maandagochtend rond 4.45 uur een granaat gegooid naar een shishabar. De granaat kaatste af op het raam van de zaak en explodeerde op de straat.

GVA+ Alweer granaat naar shishabar gegooid: ketst af op raam, ontploft op straat en veroorzaakt veel schade

Daardoor raakten enkele ruiten van handelszaken beschadigd. Niemand raakte gewond. Het is al de tweede keer dat er een granaat naar de shishabar wordt gegooid. “Alle pistes worden onderzocht”, klinkt het bij het parket.

Het labo en ontmijningsdienst DOVO zijn ter plaatse voor een onderzoek. De brandweer is aan het werk om glasscherven op straat op te ruimen. De straat is door de politie afgesloten. De onderzoeksrechter stapt deze voormiddag nog af op de plaats van de feiten. Voorlopig zijn er geen verdachten in beeld.

Gemeente Willebroek bekijkt maatregelen

Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) reageerde vanochtend “geschrokken en aangeslagen”, maar bekijkt zijn opties na de nieuwe granaataanval.

“We wachten nu het resultaat van het onderzoek af”, verklaarde hij. “Op bestuurlijk niveau gaan we nu bekijken welke bijkomende maatregelen mogelijk zijn. Zulke zaken horen niet thuis in onze gemeente en we zullen dan ook al het mogelijke doen om dit in de toekomst te voorkomen.”

Granaat gegooid naar shishabar in Willebroek: geen gewonden
Inslagen van de granaat bij de kapperszaak aan de overkant. Foto: tdk
Granaat gegooid naar shishabar in Willebroek: geen gewonden
Foto: tdk
Door tdk

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd