Antwerp kan eindelijk starten met nieuwe verbouwing stadion

Bron © Belga N

Na maanden vertraging komt er nu toch schot in de uitbouw van het nieuwe stadion van voetbalclub Antwerp. Het Antwerps stadsbestuur keurde woensdag de sloopvergunning voor tribune 4, de oude business seats annex ‘visbokaal’ op de Bosuil, goed. De sloop start in augustus, de bouw van een nieuwe tribune 4 zou klaar moeten zijn tegen het einde van komend voetbalseizoen. De overblijvende oude tribunes 2 en 3 worden pas daarna aangepakt.

De oude Bosuil is uitverkocht voor komend seizoen, de nieuwe bouwplannen komen niets te vroeg. Aanvankelijk was de uitbouw van het Antwerp-stadion tot één grote eengemaakte en splinternieuwe ovalen kom, met plaats voor 23.000 tot 27.000 supporters, al voorzien voor afgelopen seizoen. Maar het dossier bleef door allerlei extrasportieve perikelen aanslepen.

Nu komt er schot in de zaak. Door de goedkeuring van de sloopvergunning start Antwerp na het bouwverlof, dat begin augustus afloopt, met de afbraakwerken van tribune 4. Op een tijdelijke zittribune na werd die oude, lelijke constructie al lang niet meer gebruikt. Na de afbraak en mits goedkeuring van de vergunning voor de gloednieuwe tribune starten in de tweede helft van de maand november de bouwwerken.

De vernieuwde tribune 4 wordt één grote sfeertribune. Aanpalend komt er ook een hypermodern trainingscentrum voor de jeugd, beloften en A-kern. Hierin worden onder meer kleedkamers, doucheruimtes, ontspanningsruimtes en revalidatieruimtes voorzien. Ook de kantoren van RAFC verhuizen naar dit nieuwe gebouw.

Rond

De nieuwe tribune 4 zal ook rondgemaakt worden, inclusief hoeken richting hoofdtribune én tribune 2, en moet volgens de planning klaar zijn in het tweede kwartaal van 2020. Dat betekent dat tegen het einde van volgend seizoen de helft van het stadion al vernieuwd zal zijn: de hoofdtribune én de boog rechts van die hoofdtribune.

Pas als de nieuwe tribune 4 is afgewerkt, kan gestart worden met de aanpak van de overblijvende tribunes 2 en 3. Die zullen dus niet afgewerkt zijn tegen de start van de competitie 2020-2021. Toch maakt voetbalclub Antwerp zich sterk dat het stadion met de nieuwe tribune “over voldoende capaciteit” al beschikken “om Europees voetbal te spelen vanaf seizoen 2020-2021”.

PEGO

Voor jou geselecteerd