Australische ‘Blind getrouwd’-ster verloot trouwring in zoektocht naar Théo Hayez

Billy Vincent - Théo Hayez Foto: instagram - Telefacts Zomer

Bijna een maand. Zo lang is Théo Hayez al vermist in Australië. De zoektocht naar onze landgenoot gaat verder. Ook Billy Vincent van het immens populaire ‘Married at First Sight’ (de Australische versie van ‘Blind getrouwd‘) zet zich nu in.

Billy Vincent is een van de (voormalige) deelnemers van ‘Blind getrouwd’. Vrijdag zette hij het opsporingsbericht van de vermiste Théo op zijn Instagram-profiel. De 28-jarige Australiër is zeer populair Down Under. Met meer dan 63.000 volgers op Instagram kan hij dan ook een groot publiek bereiken. Billy Vincent roept op Instagram op om het opsporingsbericht zoveel mogelijk te delen. Hij verloot zijn trouwring van Married at First Sight aan de mensen die het bericht delen. “Al wat je moet doen is een vriend taggen en het bericht delen”, zegt hij.

Australische ‘Blind getrouwd’-ster verloot trouwring in zoektocht naar Théo Hayez
Foto: EPA-EFE

Billy Vincent deelt ook in de tekst nog eens het opsporingsbericht en geeft ook wat meer uitleg over de ring. “De ring is roségoud”, zegt hij. “Zal geschat worden op enkele honderden dollars, maar het is eigenlijk een onbetaalbaar stuk van het epische zesde seizoen van Married at First Sight. Het heeft dingen gezien die de meeste juwelen nog nooit zagen.”

Volgende week vrijdag wordt de winnaar bekendgemaakt. “Maar nog belangrijker: help mee met de zoektocht naar Théo Hayez. Mijn gedachten gaan naar zijn familie en vrienden in België.”

Verdwenen in de nacht van 31 mei op 1 juni

Théo Hayez uit het Brusselse Oudergem werd in de nacht van 31 mei op 1 juni voor het laatst gezien in Byron Bay, een populaire badplaats aan de oostkust van Australië. Hij verliet er Cheeky Monkey’s, een van de bekende nachtclubs in het surfersparadijs. Er zou hem gevraagd zijn geweest de club te verlaten omdat hij te veel gedronken had, al geloven zijn vrienden dat niet. Op bewakingsbeelden is te zien hoe hij op straat met zijn smartphone bezig is. En dan niets meer. Zijn spullen bleven liggen in de jeugdherberg. De jongeman was bezig aan een van de laatste dagen van zijn maandenlange rondreis door Australië.

Belgische politie in Australië

Er zijn sinds kort, onder andere door het regenweer, geen officiële zoekacties meer door de Australische politie. Maar tientallen vrijwilligers zetten zich nog steeds in. Zaterdag is een twintigtal vrijwilligers aan de slag. Zondag zullen een honderdtal mensen meedoen aan een zoekactie. Intussen zijn er ook Belgische agenten toegekomen in Byron Bay in Australië. De zoekacties zijn gevaarlijk omdat het terrein erg nat is, en verlopen erg moeilijk”, zegt Christos Tsesmetzis, organisator van de zoekacties door vrijwilligers. Tot nu toe werden nog geen kledingstukken of andere voorwerpen teruggevonden die aan Théo kunnen worden gelinkt.

Twee speurders van de federale politie van Halle-Vilvoorde en een lid van de Cel Vermiste Personen zullen de politie ter plaatse bijstaan. Het gaat om een missie van 10 dagen.

“We hebben van in het begin samengewerkt met de Belgische autoriteiten en ik kijk ernaar uit de komende dagen nauw samen te werken met de Belgische politieagenten”, aldus politie-inspecteur van Byron Bay, Matt Kehoe. Vanaf volgende week, wanneer er minder regen voorspeld wordt, zullen de zoekacties met speciale middelen worden verder gezet. Er wordt gefocust op de omgeving van het strand van Wategos. “Het weer heeft echt niet in ons voordeel gespeeld, dat is voor iedereen frustrerend”, zegt Kehoe. “We weten helaas nog niet wat er met Théo gebeurd is, maar we blijven ons inzetten om de antwoorden te bieden die de familie zo nodig heeft.”

View this post on Instagram

💎💍GIVEAWAY FOR A SHARE💍💎- I'm giving away my #MAFS Wedding Ring!! All you have to do is TAG a friend in the comments and SHARE to your story. 👇👇👇👇 . 🚨🛑THEO HAYEZ age 18 has been MISSING since May 31, from a BYRON BAY nightclub. . If you have an information please contact Crime Stoppers ☎️1800 333 000 Byron Bay Police☎️ +61 2 6685 9499 The #MAFS wedding ring im giving away is Rose Gold. Valued at only a few hundred dollarydoos yet a priceless piece of the #MAFS Season 6 EPIC. It's seen things most jewellery hasn't. All the tears, beers, swapped partners and @cammerchant dinner party 'Cheers!' It's an item worth of the pool room wall. Or a quick trip to @cashconvertersaus for beer money. . I'll announce a winner Friday 5pm next week. But more importantly help in the search for Theo Hayez. My thoughts go out to his family and people of #belgium 🙏

A post shared by Billy (@billyvincent) on

Australische ‘Blind getrouwd’-ster verloot trouwring in zoektocht naar Théo Hayez
Foto: Telefacts Zomer
Australische ‘Blind getrouwd’-ster verloot trouwring in zoektocht naar Théo Hayez
Foto: Telefacts Zomer
Australische ‘Blind getrouwd’-ster verloot trouwring in zoektocht naar Théo Hayez
Door lbo
Voor jou geselecteerd