Aflopende contracten van De Jonghe en Van Hyfte worden niet verlengd

Tom Van Hyfte Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Jimmy De Jonghe en Tom Van Hyfte spelen volgend seizoen niet meer op het Kiel. De contracten van beide spelers lopen op 30 juni af en worden niet verlengd. Linksback De Jonghe speelde vier jaar bij de Mannekes, middenvelder Tom Van Hyfte was de voorbije twee seizoenen de kapitein van Beerschot.

Jimmy De Jonghe speelde in de jeugd bij Germinal Beerschot, maar trok als tiener naar Club Brugge. In 2015 werd hij door de West-Vlamingen een jaartje uitgeleend aan Beerschot Wilrijk. De Jonghe veroverde met Beerschot Wilrijk de titel in derde klasse en koos na die uitleenbeurt voor een definitieve transfer naar het Kiel. Hij werd nadien ook nog kampioen in de hoogste amateurafdeling en speelde de voorbije twee seizoenen meer dan 50 wedstrijden in 1B en Play-off 2. De Jonghe was – op de langdurig geblesseerde Tom Pietermaat na – de langst dienende speler van dit Beerschot. Hij trainde de voorbije week niet meer mee. Lokeren en Virton toonden alvast verregaande interesse in de 27-jarige linksachter.

Tom Van Hyfte trainde de voorbije week wel nog mee aan het Universiteitsplein in Wilrijk, maar de kapitein van de club heeft nog altijd geen garanties gekregen op een verlengd verblijf. De 33-jarige middenvelder gaat ervan uit dat hij volgende week geen speler van Beerschot meer zal zijn. Van Hyfte kwam in de zomer van 2017 transfervrij over van Roda JC en speelde de voorbije twee seizoenen quasi alle wedstrijden. Hij was bovendien zowel onder Marc Brys als Stijn Vreven kapitein van de club. Volgende week zondag lopen de contracten van De Jonghe en Van Hyfte onherroepelijk af.

Aflopende contracten van De Jonghe en Van Hyfte worden niet verlengd
Jimmy De Jonghe Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency
Door Koen Frans
Voor jou geselecteerd