Onbekende dumpt gewonde kat in bench aan Antwerpse discotheek

Foto: rr

Kattenopvang De Zwarte Kat is op zoek naar de dader(s) die een ernstig gewonde kat zaterdagmiddag in een transportbench gedumpt heeft in de buurt van discotheek Ikon in Antwerpen.

De gecastreerde kater werd achtergelaten vlak bij het Straatsburgdok in een kapotte transportbench die was opgelapt met tape. In de bench stond een kommetje water. Het dier kon zich gelukkig zelf bevrijden, anders was het misschien niet tijdig opgemerkt en van honger omgekomen.

“Wij hopen dat het signalement van de halfkale kat in combinatie met de bench een belletje doet rinkelen”, zegt Mathy Osh van dierenopvang De Zwarte Kat in Schilde. De kater werd intussen Mufassa genoemd. “Hij verblijft momenteel nog bij de dierenarts. De kat heeft een grote wonde aan de zijkant van zijn lijf, waarschijnlijk het gevolg van parasieten. De jeuk moet ondraaglijk zijn geweest en hij heeft zich van miserie helemaal opengekrabd. Die parasieten moeten hem al lang geteisterd hebben. Zo’n grote wonde komt niet van vandaag op morgen. Het is een tam beestje, een echte schat. Een schande dat iemand zijn huiskat gewoon dumpt in een bakje omdat het dier zorgen nodig heeft.”

Aanvankelijk werd gedacht dat het een ongecastreerde kater was, “maar wat eerst op twee niet ingedaalde teelballen leek, blijken twee heel grote lymfeknopen te zijn. Hopelijk als gevolg van de huidige wonden, maar het kan ook kanker zijn. Hij krijgt nu antibiotica en iets tegen de parasieten. Hij is dus wel gecastreerd, maar niet gechipt. Zijn gewicht is normaal. Het is zielig, hij is heel bang momenteel. Maar als de stakker geneest, hebben we al een kandidaat-adoptant”, zegt Mathy.

Wie de gewonde kat herkent, belt naar 0472.71.07.71 of 03.298.91.68 (de Zwarte Kat).

Onbekende dumpt gewonde kat in bench aan Antwerpse discotheek
In de vangbak, want ze was zelf uit de kapotte bench ontsnapt. Foto: RR
Onbekende dumpt gewonde kat in bench aan Antwerpse discotheek
De transportbench waarin ze gedumpt werd. Foto: RR
Onbekende dumpt gewonde kat in bench aan Antwerpse discotheek
Foto: rr
Door Kristin Matthyssen

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd