Werken aan roltrappen voetgangerstunnel leiden tot wachtrijen aan lift

De deur richting roltrappen is afgesloten. De onderhoudswerken worden via deze affiches aangekondigd. Foto: JoRo

Antwerpen / Linkeroever -

Deze en komende week zullen gebruikers van de Sint-Annatunnel hinder ondervinden. Sinds vandaag zijn de onderhoudswerken aan de roltrappen aan de rechteroever begonnen. Volgende week zijn de roltrappen aan de linkeroever aan de beurt.

Sinds dinsdagochtend zijn de roltrappen van de voetgangerstunnel op rechteroever afgesloten. Een lange rij wachtende fietsers en voetgangers 33 meter onder de grond aan de ingang van de lift rond 9 uur ’s morgens was het gevolg. De onderhoudswerken aan de roltrappen kaderen in een breder plaatje.

“Sinds eind april zijn er kleinere werken bezig aan de roltrappen van de Sint-Annatunnel”, zegt Jef Schoenmaekers, woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer. “Sinds vandaag is het grondige nazicht van de oude roltrappen bezig. De roltrappen worden onder handen genomen met oog op de grote renovatie van de liften aan beide kanten. Die werken zullen vermoedelijk drie maanden duren. In die periode zullen de roltrappen 7 dagen op 7, 24 uur op 24 moeten draaien. We schakelen dan ook extra personeel in om permanent supervisie te kunnen voorzien.”

De werken aan de roltrappen op rechteroever worden afgerond op vrijdag 14 juni. Van maandag 17 tot vrijdag 21 juni worden de roltrappen aan de linkeroever onder handen genomen. “Om alles zo snel mogelijk af te ronden werken we door van 6 uur ’s morgens tot 10 uur ’s avonds”, zegt Schoenmaekers.

De grootschalige werken aan de liften gaan in de loop van 2020 van start, maar wanneer exact is nog niet geweten. “Er wordt nu een bestek opgemaakt en een marktbevraging zal uitwijzen met welke partner we in zee gaan.”

Werken ter hoogte van fietserstunnel

Een alternatief voor de voetgangerstunnel is de fietserstunnel, die samenloopt met de Kennedytunnel, maar ook daar kunnen gebruikers deze periode enige hinder ervaren. De Beatrijslaan, de weg op Linkeroever richting Burcht, waar de in- en uitgangen van de fietserstunnel op uitkomen, wordt immers onder handen genomen in het kader van de Oosterweelwerken. Afwisselend zijn daarom in- en uitgangen afgesloten. Vanaf maandag 22 tot en met zondag 30 juni zal het fietspad langs Galgenweel afgesloten zijn. Langs dat fietspad wordt een werfweg aangelegd. Er wordt een omleiding voorzien via de Beatrijslaan, Galgenweellaan en Blancefloerlaan.

Door joro
VisualWerfwijzer