© Time Out

New York City heeft er een nieuwe culinaire hotspot bij

Lissabon had er al eentje, maar nu heeft ook New York City een Time Out Market gekregen. Het gaat om een grote overdekte foodhal waar zowel bekende chefs als jonge ondernemers eetkraampjes uitbaten. Het wordt ongetwijfeld een van de nieuwe culinaire hotspots van de Big Apple.

Wie Lissabon al heeft bezocht, heeft ongetwijfeld ook een bezoekje gebracht aan de Time Out Market. Meestal is het er over de koppen lopen tussen de vele eetkraampjes en dat zal in New York vast niet anders zijn. In de wijk Dumbo in Brooklyn, aan de overkant van de Brooklyn Bridge, is zopas zo’n nieuwe foodhall geopend die zo’n 2.000 vierkante meter groot is.

Binnenin bevinden zich 21 verschillende restaurantconcepten, drie bars en er is een rooftopterras dat uitkijkt over de rivier en met zicht op Manhattan. “Stel je voor dat er een plaats is waar je alle echte smaken van de stad kunt leren kennen: van culinaire meesterwerkjes tot ramen, pizza, de Midden-Oosterse keuken, vegan opties, sappige burgers, taco’s, chocolade babka en nog veel meer”, zegt CEO Didier Souillat in een statement. “Wel, zoiets is het geworden.”

Nog markten op komst

Time Out, van oorsprong een magazine waarin culturele events worden opgelijst, opende vijf jaar geleden de eerste Time Out Market in Lissabon, in 2019 zwaaide er in Miami ook een de deuren open en nu is New York City dus aan de beurt. Dubai krijgt in 2020 eentje en in respectievelijk 2021 en 2022 volgen ook Londen en Praag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.